KunststofenRubber.nl

Vanaf 2023 ook gescheiden inzameling verpakkingen bedrijfsafval

28 november 2022 om 13:48 uur

Met ingang van 2023 wijzigt de wet en gaat het Afvalfonds naast huishoudelijke inzameling ook gescheiden inzameling van drankenkartons en glazen en plastic consumentenverpakkingen van bedrijven organiseren en betalen. Het gaat dan bijvoorbeeld om drinkpakjes, plastic snoeppapiertjes, chips-, en snoepzakjes, glazen verpakkingen bij o.a. kantoren, basisscholen en winkels.


Vanaf 1 januari 2023 wordt dit gescheiden verpakkingsmateriaal kosteloos ingezameld. Hiervoor zijn Afvalfonds en Nedvang in gesprek gegaan met een aantal afvalinzamelaars om een start te maken met het systeem. Er zijn meer inzamelaars met interesse. Logistieke partijen door heel Nederland die nog mee willen doen aan deze inzameling, kunnen zich melden via het Seenons-platform.

 

Loket geopend

Tot 18 mei dit jaar konden alle KWD-bedrijven en scholen in Nederland zich inschrijven bij het loket ‘Afval Goed Geregeld' om verpakkingsafval (PD en/of glas) vanaf volgend jaar gescheiden te laten inzamelen. Als het systeem eenmaal draait volgend jaar, wordt het aanmeldloket weer geopend zodat meer organisaties zich aan kunnen melden.

 

Verpakkingen goed scheiden

Medewerkers, leerlingen, bezoekers etc. kunnen hun plastic verpakkingen en drankenkartons scheiden. De kosten voor inzameling en transport en alle stappen daarna, zoals de sortering en recycling, neemt het Afvalfonds voor haar rekening. Nedvang verzorgt met de contractpartners de uitvoering.

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »