KunststofenRubber.nl

Igus kiest voor gamification om motion plastics tastbaarder te maken

20 december 2022 om 10:54 uur

Igus heeft een game ontwikkeld om motion plastics tastbaarder te maken. In de online game igumania kan iedereen productiemanager zijn van zijn eigen Mars Rover fabriek en zich spelenderwijs onderdompelen in de wereld van igus motion plastics


Ongepland onderhoud en productieonderbrekingen behoren tot de grootste uitdagingen waarmee industriële bedrijven worden geconfronteerd. Igus biedt nu iedereen de mogelijkheid om zelf productiemanager te worden en deze uitdaging te lijf te gaan met de igumania online browser game. De idle game werd ontwikkeld met behulp van het Unity gameplatform en dompelt spelers onder in de wereld motion plastics. Het installeren van igus-producten vermindert hier de onderhoudstijden in de productie, zodat de downtime van machines wordt geëlimineerd.

Als kersverse productiemanager van de Mars Rover fabriek kun je de strijd aanbinden met de vele ongeplande onderhoudstijden en stilstandstijden in de productie. Dit is het scenario waarmee spelers te maken krijgen in de igumania online game. Ondersteuning wordt geboden door Rusty, de trouwe robotassistent, en Dave, de technische verkoopmedewerker van igus, wiens bezoek het begin markeert van een gezamenlijke succesverhaal met motion plastics. In de loop van de game kan de speler verschillende igus-producten installeren: iglidur glijlagers, kabelrupsen, flexibele chainflex-kabels, drylin lineaire- en aandrijftechnologie en complete Low Cost Automation oplossingen, zoals de ReBeL servicerobot. In het begin van het game zijn niet alle motion plastics oplossingen beschikbaar. Ze kunnen tijdens het spel worden ontgrendeld met de igus-laboratoriumtechnologieboom. Spelers kunnen ook de igus motion plastics show (IMPS) ervaren als een in-game beurs en daar meer te weten komen over motion plastics producten. De voltooiing van verschillende taken ontsluit meer extraatjes, voordelen en producten - recycling van de kabelrups, uitbreiding van de assemblagelijn, versnelling van de transportband of slimme kunststoffen voor automatisch robotonderhoud.

 

Gamification-benadering voor een grotere gebruiksvriendelijkheid

Maar waarom wil igus een eigen game? "Het idee ontstond toen we nadachten over hoe we onze producten van hoogwaardige kunststoffen en hun USP's nog tastbaarder konden maken - op een heel eenvoudige en speelse manier," zegt igus Managing Director Frank Blase. Igus volgt het principe van serious gaming: de online game is niet alleen bedoeld om te vermaken, maar ook om lacunes in de kennis op een speelse manier te dichten en tegelijkertijd de voordelen van igus hoogwaardige kunststoffen over te brengen. "Wij hebben goede expertise in de softwaresector en bieden al een aantal online tools aan - van calculatoren voor de levensduur van producten tot 3D-printdiensten en configuratoren voor lineaire robots. Wij volgen hier al de gamification-aanpak, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het Unity-platform voor onze lineaire robotconfigurator, waardoor deze uiterst intuïtief werkt. Wij willen deze aanpak verder ontwikkelen en onze hele online ervaring in de toekomst nog speelser en gebruiksvriendelijker maken. Het hebben van een eigen online game is de ideale gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen op het gebied van gamification."

 

Game-ontwikkeling: van studentenproject tot oprichting van een bedrijf

Voor de ontwikkeling van de game heeft igus een beroep gedaan op de diensten van het Cologne Game Lab, een instituut van de Keulse Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen, waarvan de studentenprojecten prijzen hebben gewonnen, waaronder de Duitse Computer Game Prijs. Tien studententeams kregen de opdracht om binnen een week een concept voor de game te ontwikkelen. Het concept voor igumania won, en het winnende team kreeg de opdracht om het spel te ontwikkelen.

Het studentenproject werd vervolgens een idee voor een bedrijf, en Arkadijs Gribacovs, Ethem Kurt en Leonard Liebler richtten elads GbR op voor de ontwikkeling van games. En de ontwikkeling van igumania gaat door: na het opdoen van de eerste ervaringen en het uitvoeren van optimalisaties, zijn de ontwikkelaars van plan om een Android en iOS app versie te lanceren.

 

Geïnteresseerd? Meld je hier aan voor de link naar de game en voor nieuws over game updates: igumania spelregistratie.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »