KunststofenRubber.nl

Acties en stakingen dreigen bij spuitgietbedrijf Berry Promens

16 januari 2023 om 12:46 uur

De FNV leden bij het kunststofverwerkend spuitgietbedrijf Berry Promens in Zevenaar hebben het eindbod van de werkgever voor een nieuwe cao weggestemd. Tevens hebben ze aangegeven bereid te zijn om tot acties en stakingen over te gaan. Een ultimatum daartoe is inmiddels in voorbereiding.


De huidige cao liep op 30 september 2022 af. Bij het bedrijf, dat vooral levert aan de automotive industrie, werken circa 700 werknemers. 

 

FNV Procesindustrie cao onderhandelaar Ago Di Giacomo Russo: ‘De werkgever wil eigenlijk nauwelijks over de brug komen met een fatsoenlijke loonsverhoging. Ze denken met een schamele 125 euro per maand weg te kunnen komen, maar dat is uiteraard onbespreekbaar voor onze leden. Dit bod is absoluut onvoldoende om de medewerkers te compenseren voor de enorme inflatie die er op dit moment is. Wij eisen een automatische prijscompensatie zodat de medewerkers gecompenseerd worden voor de inflatie en een minimum uurloon van 14 euro per uur. En daarnaast onder meer de invoering van een gedegen generatiepact, waarbij medewerkers de mogelijkheid wordt geboden om 5 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd 80% van de tijd gaan werken, tegen 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw. De actiebereidheid onder onze leden is groot en we zijn op dit moment een ultimatum aan de werkgever aan het voorbereiden.'

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »