KunststofenRubber.nl

Forum Plastic Recyclates gaat over mechanische recycling om te zorgen voor een divers aanbod aan duurzame kunststoffen

24 januari 2023 om 12:02 uur

Forum Plastic Recyclates gaat over mechanische recycling om te zorgen voor een divers aanbod aan duurzame kunststoffen

Hoe kunnen hoogwaardige recyclaten worden geproduceerd uit bedrukte verpakkingen? Kunnen analytische vingerafdrukken een circulaire kunststofeconomie vooruit helpen? Dit zijn enkele van de vragen die aan bod komen tijdens het vijfde evenement “Forum Plastic Recyclates” dat op 29 en 30 maart 2023 wordt gehouden in Darmstadt (DE).


Met thema's als de "recyclingmarkt en recyclingnormen", "verbeterde kwaliteit dankzij additieven" en "toepassingen voor gerecycleerde kunststoffen", zal het forum dit jaar opnieuw focussen op het gebied van mechanische recycling. Het programma en het online inschrijfformulier zijn nu beschikbaar.

 

 Het Fraunhofer Instituut voor structurele duurzaamheid en systeembetrouwbaarheid LBF organiseert het vijfde forum voor kunststofrecyclaten. De conferentie in het Engels stelt deelnemers in staat om op internationaal niveau te communiceren en zal vertegenwoordigers van kunststoffabrikanten, kunststofverwerkers en recyclingbedrijven samenbrengen, evenals gebruikersindustrieën zoals de automobiel-, witgoed-, bouw- en verpakkingsindustrie.

 

De belangrijkste onderwerpen zijn additieven en stabilisatoren voor de circulaire economie van kunststoffen. Lezingen over de analyse van recyclaten, compatibilizers en modifiers, maar ook over masterbatches en compounds bieden gelegenheid voor een kennisupdate.

 

Naast casestudy's over innovatieve benaderingen van toonaangevende bedrijven, zal de focus liggen op technische discussies met experts uit de industrie en de wetenschap.

 

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »