KunststofenRubber.nl

Bert Kip stopt als CEO van Brightlands Chemelot Campus

06 februari 2023 om 14:25 uur

Bert Kip neemt per 1 juli aanstaande afscheid als CEO van Brightlands Chemelot Campus. Hij stopt na ruim 10 jaar leiding te hebben gegeven aan de ontwikkeling en groei van de Brightlands campus in Sittard-Geleen. De Raad van Commissarissen van Brightlands Chemelot Campus is bezig met zijn opvolging.


Kip is in 2012 door aandeelhouders Provincie Limburg, DSM en Maastricht University gevraagd om op het voormalige R&D terrein van DSM als CEO leiding te geven aan de ontwikkeling van een innovatiecampus op het gebied chemie en materialen. Onder zijn leiding is deze plek gegroeid van een bedrijventerrein met 1000 jobs naar een community van professionals in de wereld van de duurzame chemie, circulaire materialen en biomedische innovaties met 110 organisaties, 3000 banen en 1250 studenten.

 

Op dit fundament is onlangs de groeistrategie van de campus richting 2030 vastgesteld met een beoogde groei naar 5000 jobs en een uitbreiding naar het noorden onder de noemer ‘Brightlands Circular Space'. In deze groeistrategie blijven aandeelhouders samen optrekken om de ontwikkeling van campus en regio in eigen hand te houden. Het is dit moment dat Kip, in overleg met aandeelhouders en Raad van Commissarissen, de CEO-verantwoordelijkheid overdraagt.

 

Hij zegt hierover: "Ik ben bovenal trots en dankbaar voor wat ik samen met velen in de afgelopen 10 jaar heb mogen en kunnen realiseren. Een groei- en transformatieproces van een plek met een rijke historie, naar een plek met een grote toekomst. Dat was beslist geen peulenschil. Ik durf te stellen dat we een uniek model hebben gerealiseerd en ben blij met het commitment dat ook de komende jaren samen wordt doorgepakt. Het is algemeen bekend dat het bouwen van een innovatiecampus een lange adem vergt. Voor mijzelf, maar ook voor de campus, is het daarom gezond om juist nu, na ruim 10 jaar, de leiding over te dragen."

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2023, Wisselende locaties

3D Delta Week

3D Delta Week is een reeks evenementen en activiteiten van 5 dagen op meerdere locaties, allemaal met een...

5 april 2023, Den Bosch

Empack

Verpakkingsevenement

25 april 2023, Parijs (FR)

JEC World 2023

Meer agendapunten »