KunststofenRubber.nl

DSV Challenge: pallets stabiel beladen zonder wikkelfolie te gebruiken

20 februari 2023 om 14:43 uur

DSV Global Transport and Logistics in Moerdijk is op zoek naar een oplossing om pallets stabiel te beladen, zonder wikkelfolie te gebruiken. Mkb’ers en start-ups die hier een idee of oplossing voor hebben, kunnen een innovatiecontract verdienen: een sleutel tot concrete samenwerking met het grootbedrijf en een systeem aan financiering en ondersteuning.


Voor de ontwikkeling van een pilot is 10.000 euro beschikbaar. Indienen kan tot 31 maart om 17:00u.

 

De challenge is opengesteld door ‘innovation & businessbooster' SynchUp. Uitgangspunt voor hun challenges is altijd een concrete vraag van een grootbedrijf naar een (circulair-)technische oplossing voor een bestaand probleem. SynchUp! brengt de partijen samen en begeleidt ze om de slagingskansen zo groot mogelijk te maken. Van de eerste SynchUp! challenges - van Philips, Fokker en Vanderlande - worden eind maart de resultaten bekend gemaakt.

 

Plastic wikkelfolie is in de logistieke branche nog altijd dé standaardoplossing om dozen stevig op een pallet te plaatsen en vervoeren. Al die miljarden meters plastic vormen een grote vervuilingsbron. DSV zoekt naar een manier om de folie overbodig te maken, zonder dat de oorspronkelijke functie ervan verloren gaat.

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2023, Wisselende locaties

3D Delta Week

3D Delta Week is een reeks evenementen en activiteiten van 5 dagen op meerdere locaties, allemaal met een...

5 april 2023, Den Bosch

Empack

Verpakkingsevenement

25 april 2023, Parijs (FR)

JEC World 2023

Meer agendapunten »