KunststofenRubber.nl

Lichtgewicht pallet uit 100 procent gerecycled HDPE voor ‘orderpicking’

22 mei 2023 om 13:54 uur

De Retail E5.3-pallet is gemaakt van 100 procent gerecycled HDPE. Jean-Marc van Maren, hoofd Productontwikkeling van maker Cabka is trots: “Nog nooit was het transport van goederen zo veilig en betrouwbaar als met de nieuwe Retail E5.3.” Op een vrachtwagen vol scheelt het ook nog eens 500 kg in vergelijking met hout.


Bedrijven, die voor het transport van goederen een duurzame en milieuvriendelijke oplossing zoeken, zitten goed met de nieuwe ‘orderpicking'-pallet Retail E5.3, volgens de makers. Als alternatief voor de houten pallet heeft de versie uit gerecycled plastic verschillende voordelen: de pallet is lichter, robuuster, eenvoudiger te reinigen en vergt minder reparaties. De nieuwe pallet is bovendien nog stabieler dan zijn voorganger en kan worden uitgerust met diverse antislipdoppen. Er zijn ook nieuwe optionele randen voor fruit-, groente- en vleeskratten die ervoor zorgen dat ze goed op hun plaats blijven.

Echt alternatief

Gebruikers in de logistiek hebben alle aandacht voor de vermindering van de CO2-uitstoot en de vereisten van de kringloopeconomie, aldus Cabka. Nestbare kunststof pallets bieden bedrijven in de levensmiddelsector een echt alternatief voor de zware houten europallets om bestellingen klaar te zetten en te vervoeren naar de filialen. De gebruiker kan de Retail E5.3 - met een massa van 8 kg -  eenvoudig in het logistieke proces integreren. De pallet circuleert tussen het verdeelcentrum en de verkoopruimtes en doet veel meer rotaties dan een houten pallet.

 

pallet 

Opslag en transport

De Retail E5.3 meet 1.200 x 800 mm - het formaat van een europallet - draagt lasten tot  2.400 kg en is uitwisselbaar met zijn voorganger. De pallet heeft niet de gewoonlijke sleeplatten. De pallet is licht, nestbaar en daardoor ruimtebesparend. Gebruikers kunnen op die manier zowel de opslag- als de transportkosten reduceren. Nog een voordeel volgens de makers is de hoge kwaliteit die behouden blijft gedurende de levensduur van de pallet.

Veiligheid en ergonomie

De pallet heeft een glad oppervlak en afgeschuinde randen, waardoor die makkelijk en hygiënisch te reinigen is. Er zijn geen spijkers of splinters, die verwondingen kunnen veroorzaken of schade aan de goederen kunnen toebrengen. De lichte pallet bezorgt de medewerkers bij het heffen en dragen ook geen rugproblemen.

Gesloten materiaalkringloop

Op het vlak van milieuvriendelijkheid scoort de ladingdrager met zijn eco-efficiënte constructie uit gerecycled plastic en ook de gesloten materiaalkringloop op het einde van de gebruiksduur is een pluspunt: Cabka neemt namelijk de uitgerangeerde pallets terug en recycleert die tot nieuwe pallets.
 

Focus op ...

Agenda

5 juni 2023, online

Webinar: From #plasticfree to future-proof plastics

Hoe ziet een toekomstbestendige, circulaire en duurzame kunststofeconomie eruit? En welke plek nemen...

6 juni 2023, Amsterdam

Microplastics & Packaging

Plastic verpakkingen zijn wereldwijd de grootste bron van microplastics. Onderzoek toont aan dat...

5 september 2023, Milaan

Plast

PLAST, held in Milan every three years, is an exhibitions for the plastics and rubber industry worldwide.

Meer agendapunten »