KunststofenRubber.nl

Nexam Chemical ontvangt baanbrekend octrooi voor polypropeenrecycling

18 juli 2023 om 09:22 uur

Nexam Chemical - dat wereldwijd additieven voor de kunststofindustrie bedenkt, ontwikkelt, produceert en verkoopt - heeft het eerste patent op Reactive Recycling™-technologie ontvangen. Het patent heeft betrekking op een methode die het mogelijk maakt om polypropeen beter te recyclen en zo het gebruik van gerecycled polypropen te vergroten. De methode werkt uitstekend voor mechanische recycling en zal het gebruik van nieuw plastic bij de productie van nieuwe producten verminderen.


Met behulp van reactieve chemie kan Nexam Chemical nu de proceseigenschappen verbeteren van gerecycled polypropeen, een van de meest voorkomende toepassingen in zowel verpakkingen als technische producten zoals ijsverpakkingen, fietshelmen, auto-onderdelen en koffers. Het patent geldt voor Zweden en het proces voor overeenkomstige patentbescherming in andere landen is gaande.

 

"Het is een belangrijke stap in de richting van een meer circulaire economie en opent volledig nieuwe marktgebieden voor ons. Het octrooi bewijst ons innovatieve vermogen om voortdurend nieuwe oplossingen te ontwikkelen, zodat de verwerkende industrie haar duurzaamheid kan verbeteren", zegt Christer Svanberg, Chief Technology Officer bij Nexam Chemical en vervolgt: "Het is ook een belangrijke mijlpaal als eerste octrooi op Reactive Recycle-technologie die het gebruik van gerecycled polypropeen in meer geavanceerde toepassingen mogelijk maakt.

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

9 november 2023, Zwolle

Nationaal Kunststof Congres 2023

Thema: Op weg naar een circulaire kunststofketen

21 november 2023, Gorinchem

Vakbeurs recycling 2023

De wereld van afval- en grondstoffenbeheerders is volop in beweging. De doelstellingen van bedrijven met...

Meer agendapunten »