KunststofenRubber.nl

Biobased PET-flessen

28 augustus 2023 om 15:54 uur

Neste werkt samen met Suntory, ENEOS en Mitsubishi Corporation om de productie van PET-hars uit hernieuwbaar Neste RE op commerciële schaal mogelijk te maken. Neste RE is voor 100% gemaakt van biobased grondstoffen, zoals afval- en reststoffen als gebruikt frituurvet.


ENEOS gaat bio-intermediates op basis van Neste RE gebruiken om bio-PX (bio-paraxyleen) te produceren. De bio-PX wordt omgezet in PTA en vervolgens in PET-hars wat de Japanse drankenproducentSuntory dan gebruikt om PET-flessen te produceren.

Mitsubishi Corporation gaat de samenwerking tussen de partners in de waardeketen coördineren.De Japanse drankenproducent Suntory gaat de hernieuwbare PET-hars vanaf 2024 gebruiken voor de productie van flessen voor hun producten.

"Om de klimaatcrisis en de gevolgen ervan aan te pakken, moeten bedrijven nu hun verantwoordelijkheid nemen. Door partnerships in de waardeketen aan te gaan, kan Neste bijdragen aan het verminderen van de afhankelijkheid van de polymeren en chemische industrie van fossiele grondstoffen en aan de productie van producten die een lagere koolstofvoetafdruk hebben", zegt Lilyana Budyanto, Head of Sustainable Partnerships APAC van Neste's Renewable Polymers and Chemicals business unit.

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

9 november 2023, Zwolle

Nationaal Kunststof Congres 2023

Thema: Op weg naar een circulaire kunststofketen

21 november 2023, Gorinchem

Vakbeurs recycling 2023

De wereld van afval- en grondstoffenbeheerders is volop in beweging. De doelstellingen van bedrijven met...

Meer agendapunten »