KunststofenRubber.nl

GP Groot en Action geven plastic retourmaterialen een tweede leven (video)

10 oktober 2023 om 12:00 uur

Winkelketen Action (Zwaagdijk) en inzamelings- en recyclingbedrijf GP Groot (Alkmaar) hebben een samenwerking met hun partners opgezet om een groot deel van de plastics van Action een tweede leven te geven. Deze samenwerking omvat een volledige keten waarin geretourneerde, niet gebruikte of beschadigde plastic producten van Action worden ingezameld, gescheiden en verwerkt tot granulaat., waar vervolgens multi-purpose mandjes van worden gemaakt, die weer in de schappen van Action terug te vinden zijn voor de consument.


GP Groot is een inzamelings- en recyclingbedrijf met 1400 medewerkers en meerdere locaties in Noordwest-Nederland. Commercieel directeur Ewald Bakker: "Het is onze verwachting dat in de nabije toekomst de verantwoordelijkheid van producenten wordt uitgebreid naar het terughalen en recyclen van gebruikte materialen uit de markt. Bovendien zullen organisaties duurzaamheid als een kernthema moeten opnemen in hun jaarverslag. Het voorkomen van verspilling van grondstoffen draagt bij aan een duurzamere bedrijfsvoering, iets waarvan we merken dat ondernemers daar nog niet altijd een volledig besef van hebben."

 

Action over circulariteit: 'Circulariteit staat centraal in onze missie om onze milieu-impact verder te verkleinen. Stap voor stap maken wij de cirkel rond door materialen te hergebruiken, te recyclen en een nieuwe bestemming te geven. Om onze circulaire doelen te kunnen bepalen en behalen, hebben we samengewerkt met Circle Economy. Een organisatie die oplossingen ontwikkelt om afval te verminderen en efficiënt gebruik van grondstoffen te stimuleren.

 

'We hebben de producten met de grootste impact (op basis van het totale gewicht in elk van onze categorieën) in kaart gebracht. We doen er alles aan deze producten circulair te maken door duurzamere materialen te gebruiken en te zorgen dat ze beter recyclebaar zijn. Zo hebben we volledig circulaire mandjes ontwikkeld voor kantoor en keuken. Verder worden onze bloempotten volledig gemaakt van gerecycled plastic, zijn onze Comfibeds dekbedden gevuld met gerecycled polyester en vervangen we eenmalig plastic steeds vaker door papier, hout en bamboe.'

 

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »