KunststofenRubber.nl

SEKISUI opent fabriek voor FFU-bielzen in Roermond

17 oktober 2023 om 11:18 uur

SEKISUI heeft zijn nieuwe fabriek voor FFU-bielzen op het industrieterrein Roerstreek in Roermond geopend. De faciliteit zal de capaciteit van synthetische spoorbielzen met een factor 1,8 verhogen en daardoor de levertijd voor de Europese markten aanzienlijk inkorten.


De nieuwe productiehal is 4.400 vierkante meter groot. SEKISUI is van plan om ongeveer 100.000 bielzen per jaar te produceren.  

 

Tot op heden produceerde SEKISUI alle FFU-bielzen in Japan. FFU staat voor Fiber-Reinforced Foamed Urethane (Vezelversterkt Geschuimd Urethaan) en verwijst naar synthetisch hout. Het heeft volgens de makers alle voordelen van natuurlijk hout en wordt gebruikt voor bielzen op veel Europese spoorwegen. FFU-bielzen worden voornamelijk gebruikt op plekken met veel verkeer, zoals wissels en bruggen. Ook in lightrail- en metronetwerken in grote steden zoals Hamburg en London, zijn FFU-bielzen terug te vinden.

 

FFU werd in 1974 ontwikkeld en in productie genomen. Sindsdien wordt het gebruikt als materiaal voor bielzen. In Europa werd FFU van SEKISUI in 2004 voor het eerst gebruikt door het openbaarvervoersbedrijf van Wenen.

 

"Europa is een belangrijke markt geworden en er wordt verwacht dat de vraag naar FFU toe zal nemen, onder andere door grote spoorwegmaatschappijen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk," zegt Koji Yamaguchi, Managing Director van SEKISUI CHEMICAL GMBH. "Daarom zijn we erg verheugd om de nieuwe productiefaciliteit hier in Roermond, in het hart van Europa, te openen. Tot nu toe zijn FFU-bielzen wereldwijd verkocht aan 31 landen, inclusief de VS, Australië en China."

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »