KunststofenRubber.nl

NEN en NRK werken aan verduurzaming Medische Hulpmiddelen

24 oktober 2023 om 11:09 uur

Zowel NEN als NRK komen met een initiatief voor de verduurzaming van medische hulpmiddelen. NEN heeft een eerste leidraad gepubliceerd; NRK start een Circo Track.


Welke circulaire alternatieven zijn er? Hoe kan materiaalverbruik verminderd worden en verspilling überhaupt voorkomen? Wat kan er opnieuw gebruikt worden in plaats van weggegooid? En hoe kun je afval beter scheiden, de stroom Rest- en Specifiek Ziekenhuis Afval verkleinen, en materialen recyclen in plaats van verbranden? 

 

NRK organiseert een Circo Track met als doel om materiaalgebruik en afval op de OK te reduceren en om producten, materialen en grondstoffen zo veel mogelijk te hergebruiken. Om dergelijke veranderingen door te voeren zal er brede samenwerking moeten zijn. In de track komen ziekenhuizen, leveranciers en andere ketenpartners samen, waarbij iedereen aan zijn eigen, of een gezamenlijke case werkt. Er wordt kennis en ervaring gedeeld en mogelijkheden voor samenwerking worden verkend.

 

Een Circo Track bestaat uit drie (fysieke of online) bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijgen de deelnemers zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken.


Meer informatie en aanmelden

 

NEN

De NEN Leidraad, opgesteld door het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen, beschrijft de gemeenschappelijke noemers op het gebied van Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen. Het document gaat niet in op specifieke producten en/of productgroepen. Het doel is om duidelijkheid te geven over wat mogelijk is op het gebied van duurzame medische hulpmiddelen. De leidraad is een handvat, binnen de context van de huidige ontwikkelingen en afspraken op het gebied van duurzaamheid, en binnen het grotere geheel: de afspraken die zijn vastgelegd in de Green Deal Duurzame Zorg 2.0.

 

Leden van het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen nodigen de sector uit om feedback te geven en hierover in gesprek te gaan.  Aanmelden kan bij consultant Saliha Lalout, t 015 2 690 318, zcm@nen.nl

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »