KunststofenRubber.nl

Zweedse Grammy Award-winnaar Michael Saxell zingt landgenoot Polykemi toe (video)

31 oktober 2023 om 12:17 uur

De Zweedse Grammy Award-winnaar Michael Saxell heeft een van zijn liedjes van nieuwe teksten voorzien ter ere van de opening van de nieuwe fabriek van Polykemi Group in Gastonia, North Carolina – de eerste vestiging op het Amerikaanse continent.


Om de reis van Polykemi te vieren, verraste Saxell het gezelschap door niet alleen zijn lied in het Engels te vertalen, maar ook de tekst in North Carolina te plaatsen. Hij schreef het nummer 'Om Himlen och Österlen' autobiografisch in 1991 bij zijn terugkeer naar Zweden na 17 jaar in Canada. Verschillende artiesten hebben het lied sindsdien geïnterpreteerd en het lied wordt af en toe omschreven als het nieuwe volkslied van Zuid-Zweden.

 

"Michael is een zeer goede vriend die de reis van ons familiebedrijf al heel lang volgt en het betekent veel dat hij ons dit eerbetoon wilde brengen", zegt Ola Hugoson, CEO van Polykemi.

 

De nieuwe versie van het nummer is te vinden op onder meer Spotify, YouTube, Amazon Music, Apple Music en iTunes - en onderaan dit artikel.

 

Amerikaanse fabriek markeert het begin van een nieuwe toekomst

In april eerder dit jaar werd de vijfde productiefaciliteit van de Polykemi Group ingehuldigd. Met de fabriek in Gastonia, North Carolina, is Polykemi nu aanwezig op drie continenten - een mijlpaal in Polykemi's toekomstplannen voor de lange termijn.

 

"We hebben een lange weg afgelegd sinds mijn vader in 1968 met Polykemi begon. De opening in de VS was al geruime tijd een doel en vanaf hier blijven we doorgaan naar een nieuw tijdperk waarin we de productie nog dichter bij onze klanten brengen. een mondiale markt", zegt Hugoson.

 

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »