KunststofenRubber.nl

MIA-erkenning voor milieuvriendelijke circulaire cleanroom van industriële dienstverlener Eriks

08 november 2023 om 14:33 uur

In augustus 2023 heeft Interflow de nieuwe modulaire Cleanroom 3 opgeleverd aan Eriks in Alkmaar. Het schone productieproces van afdichtingen, rubbertechniek en industriële slangen is hier onder één dak samengebracht. .

Industriële dienstverlener Eriks heeft voor zijn circulaire cleanroom als eerste onderneming in Nederland het Milieu Investerings Aftrek (MIA) certificaat van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ontvangen. De MIA is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of milieubesparende technieken.


Met 350 vestigingen, vijfduizend werknemers en activiteiten in vijftien landen levert Eriks producten om de processen bij klanten sneller, slimmer, veiliger en efficiënter te maken. De uitbreiding van de cleanroom faciliteiten past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. Er wordt straks niet alleen schoongemaakt en verpakt conform ISO klasse 6 (of klasse 1.000), er wordt ook schoon geproduceerd.

 

Circulair bouwen is een van de speerpunten binnen de duurzaamheidstrategie van bouwer Interflow en is een belangrijk aandachtspunt geweest in de ontwikkeling van de modulaire cleanroom. De constructie kan met een relatief eenvoudige verbouwing worden aangepast en is grotendeels herbruikbaar. Interflow geeft daarom terugnamegarantie.  

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »