KunststofenRubber.nl

Betech Kunststoffen breidt uit met meetmachine en cleanroom

12 juni 2024 om 14:39 uur

Om aan de steeds hoger gestelde kwaliteitseisen en kwaliteitsborging uit de markt te voldoen heeft Betech Kunststoffen recent twee nieuwe apparaten aan haar machinepark toegevoegd.


De 3D-meetmachine van Leitz heeft een werkbereik van 1500 x 900 x 700 (LxBxH) en kan met een nauwkeurigheid van 0,9µ meten. De meetmachine is voorzien van een geautomatiseerde taster wisselaar om de meest complexe producten, met verschillende tastkop diameters, tastend alsook scannend te kunnen meten. Voor de programmering is de 3D-machine voorzien van PC Dmis software om geautomatiseerd meetcycli uit te kunnen voeren en de bijbehorende meetrapporten aan te maken.

 

Flexibele MCRT Cleanroom

In het verlengde van de meetmachine is er tevens geïnvesteerd in een flexibele cleanroomoplossing van MCRT om producten in eigen huis grade 4 te kunnen reinigen en verpakken. Producten worden in de cleanroom gereinigd, gedroogd en na eindinspectie met een UV-lamp verpakt en gesealed in kenmerkende folie. Hiermee is Betech Kunststoffen sneller in staat om op acute vragen vanuit de markt te reageren en kan de doorlooptijd van orders, niet waaraan grade 4 cleaning vereist is, bovendien verkort worden.

 

Hoogwaardige kunststof verspaningstechniek

Betech Kunststoffen positioneert zich hiermee steeds beter als specialist en partner in de hoogwaardige kunststof verspaningstechniek. Een belangrijke vereiste om een value added schakel in de toeleveringsketen en toekomstbestendig bedrijf te vormen aldus een ABN-Amro onderzoek. Naast de reeds gerealiseerde digitalisatie heeft Betech Kunststoffen nu alle middelen in huis om zich te verder te onderscheiden als specialist en industriële toeleverancier van kunststof producten en kan er aan de groeiende vraag in de markt te kunnen blijven voorzien.

 

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »