KunststofenRubber.nl

25e Kunststoffenbeurs komt eraan: Endless possibilities of circulair plastics

18 juni 2024 om 10:01 uur

Sinds 1999 staan tijdens de Kunststoffenbeurs de mogelijkheden voor duurzame productontwikkeling en productie met kunststof en rubber centraal. Inmiddels uitgegroeid tot de grootste vakbeurs in de Benelux, viert de Kunststoffenbeurs dit jaar haar 25e jubileum op 18 en 19 september in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Deze editie wordt groots aangepakt met verschillende themapleinen en een nog grotere beursvloer.


Programmamanager Charlotte de Jong bij organisator Mikrocentrum en verantwoordelijk voor de Kunststoffenbeurs, deelt enthousiast haar visie over de aankomende editie: "Het afgelopen jaar slaagden we erin de gehele kunststofketen opnieuw samen te brengen. De stijging van het aantal bezoekers geeft duidelijk aan dat er veel interesse is in deze branche om elkaar te ontmoeten. Met een groei van 25% in bezoekersaantallen ten opzichte van 2022, zien we nog steeds een stijgende lijn."

 

25 jaar Kunststoffenbeurs

Al 25 jaar is de Kunststoffenbeurs dé vakbeurs waar je de mogelijkheden ontdekt voor innovatieve, slimme en duurzame productontwikkeling en productieprocessen. Tijdens de jubileumeditie van dit jaar staat de slogan Endless possibilities of circulair plastics, centraal. Aanzienlijke veranderingen"In de afgelopen 25 jaar heeft de Nederlandse kunststofverwerkende industrie aanzienlijke veranderingen ondergaan", aldus Charlotte de Jong. Globalisering heeft geleid tot meer uitbesteden en verplaatsen van productie en ontwikkeling. We zien ook weer een beweging naar reshoring. Als het gaat om duurzaamheid en milieu ligt de focus op energiezuinige machines en het toepassen van steeds grotere percentages recyclaat. De marktvraag is veranderd door de behoefte aan lichtgewicht constructies, functie-integratie, mogelijkheden voor decoratie en veel nauwere maattoleranties. Charlotte: "Dat betekent dat er de komende jaren heel veel zal veranderen in de verwerking van kunststoffen. Wat precies, dat laten we graag zien tijdens de 25ste editie van de Kunststoffenbeurs."

 

Endless possibilities

Bedrijven in de kunststof- en rubberbranche produceren een grote variatie aan onderdelen, modules en eindproducten die onmisbaar zijn in onder andere verpakkingen, (consumenten)producten en machines. Dankzij de unieke en veelzijdige eigenschappen kun je met kunststof namelijk alle kanten op: in kleur, vorm en gewicht, maar het is ook combineerbaar met andere materialen en toepasbaar in vele productietechnieken. Dit maakt dat kunststof een grote impact en waarde heeft op onze samenleving. Een wereld zonder kunststoffen is dan ook ondenkbaar, maar de wereld vraagt ook om toekomstbestendige oplossingen. Bijvoorbeeld thermoplastische kunststoffen die uitstekend gerecycled kunnen worden.  

 

Verbonden met de Kunststoffenbeurs

Al jaren verbinden ook diverse brancheorganisaties zich met de Kunststoffenbeurs. Toonaangevende autoriteiten zoals de NRK, Equip Plast, Plastics Europe en Polymer Science Park zetten zich jaarlijks actief in om de belangen in de branche te vertegenwoordigen. Dat de Kunststoffenbeurs hiervoor een uitgelezen gelegenheid is, blijkt uit de meer dan 3.500 professionals uit de kunststof- en rubberindustrie die samenkwamen tijdens de vorige editie in 2023. "De diversiteit aan exposanten en bezoekers toont aan dat er hard wordt gewerkt aan de duurzame toekomst van kunststoffen", aldus Charlotte de Jong.210 exposanten Bezoekers, zoals merkeigenaren en kunststofverwerkers, krijgen via het tweedaagse congresprogramma en een bezoek aan de beursvloer met ruim 210 exposanten antwoord op actuele ontwikkelingen en uitdagingen. Denk hierbij aan onderwerpen en thema's op het gebied van regelgeving, machinebouw, verpakkingen, medische technologie en inzichten over de (duurzame) ontwikkeling van consumentenartikelen.

 

kunststoffenbeurs.nl 

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »