KunststofenRubber.nl

GF Piping Systems krijgt German Innovation Award voor de IR-63 M-pijplasmachine

25 juni 2024 om 11:31 uur

De Zwitserse aanbieder van flowoplossingen GF Piping Systems heeft de Innovation Award ontvangen in de categorie Excellence in Machines & Engineering voor kunststof pijplasmachine IR-63 M, die begin 2024 werd gelanceerd.


De IR-63 M infrarood (IR) fusiemachine, die beschikt over een vernieuwd UX/UI-concept dat in samenwerking met Busse Design and Engineering GmbH is ontwikkeld, werd bekroond in de business-to-business categorie Machines & Engineering, die zich richt op gebieden zoals proces en productietechnieken. De German Innovation Award is ingesteld door de German Design Council en beloont producten, projecten en baanbrekende prestaties die het leven duurzaam verbeteren door innovatie en vooruitgang.

 

Na 32 jaar infraroodfusieontwikkeling handhaaft de IR-63 M de gevestigde technologie en integreert hij nieuwe hardware- en softwarefuncties voor sneller, handiger en efficiënter lassen. Naast een geoptimaliseerde klemeenheid en een gepatenteerde verstelbare pijpstop, beschikt de IR-63M over een nieuw 7" touchscreen beschermd door veiligheidsglas, dat intuïtieve navigatie en meertalige instructies biedt voor een gestroomlijnde gebruikerservaring. Bovendien vergemakkelijkt de Connectivity Box de toegang tot de cloudservice van GF Piping Systems, 'Connect Welding Data', waardoor de naadloze overdracht van lasprotocollen en documentatie mogelijk is.

 

De IR-63 M zorgt voor contactloze en hoogwaardige leidingverbindingen voor de materialen PVDF, ECTFE, PP-H, PP-n, PE100, PFA en PVC-U in de sectoren chemische verwerking, micro-elektronica of waterbehandeling, zo belooft GF Piping. De updates hebben geresulteerd in 20% kortere bereidingstijden, 30% minder processtappen en 50% kortere koeltijden.

 

Benedikt Engesser, hoofd R&D IR / BCF Welding bij GF Piping Systems, is trots op het team: "Hoewel de IR-63 M een aantal hardware-upgrades bevat, hebben we veel moeite gestoken in het bieden van ongeëvenaarde toegankelijkheid voor de eindgebruiker. wat leidt tot een aanzienlijke toename van de reproduceerbaarheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. Dankzij een sterke samenwerking met Busse Design and Engineering GmbH kon het team een ​​revolutie teweegbrengen in het ontwerp."

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »