KunststofenRubber.nl

Nordic Semiconductor lanceert componenthaspels gemaakt van gerecyclede kunststoffen

26 juni 2024 om 15:37 uur

Nordic Semiconductor is een van de eerste halfgeleiderbedrijven die componenthaspels van gerecycled plastic gebruikt. De overstap zal hun plasticafval met bijna 15.000 kilogram per jaar verminderen.


De klanten van Nordic behoren tot de grootste ‘consumenten' ter wereld van halfgeleiderchips voor draadloze IoT-connectiviteit, waarbij jaarlijks honderden miljoenen apparaten worden ingezet met Scandinavische componenten."

 

Naarmate het Internet of Things (IoT) groeit, zullen ook de volumes van deze chips toenemen die worden verbruikt in toepassingen zoals smart home, gezondheidszorg, asset tracking, professionele verlichting, gebouwautomatisering, slimme landbouw, nutsmetingen, draadloze audio en detailhandel.

"Het is een kleine maar belangrijke bijdrage aan duurzaamheid", zegt Geir Langeland, Executive Vice President Sales & Marketing. "Als je kijkt naar het marktpotentieel voor de IoT-toepassingen waar Nordic voorop loopt, zoals AI en machine learning, is het voorspelbaar dat Nordic binnenkort jaarlijks miljarden apparaten kan leveren."

 

Binnen het proces

Het merendeel van de verpakkingsrollen voor componenten van Nordic maakt nu gebruik van opnieuw gemalen oude kunststoffen. Om deze mijlpaal te bereiken, moest Nordic zijn gerecycleerde kunststof componenthaspels testen en ervoor zorgen dat deze net zo betrouwbaar presteerden als traditionele niet-gerecyclede equivalenten, en voldeden aan alle relevante industriële normen voor componenttape en haspels. Dit betekent dat de verpakking niet kapot ging tijdens het transport, de waardevolle halfgeleideronderdelen van Nordic beschermde en niet vastliep bij invoer in snelle PCB-plaatsingsmachines.

 

"Onze klanten hebben onze gerecycleerde plastic componenthaspels zonder problemen in hun productieprocessen ingezet", besluit Morken. "Wat ESG [Environmental, Social, and Governance] betreft, doen we ons best om onze groene praatjes waar te maken. Er zijn veel industriestandaard, minimale regels voor goede praktijken voor wat een leverancier van halfgeleiderchips zou moeten doen om zijn impact op het milieu te minimaliseren. klimaatverandering en het milieu zijn te belangrijk om aan minimumnormen te voldoen. Je probeert verder te gaan en je steentje bij te dragen aan het milieu. En dat is wat we hier hebben gedaan.

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »