KunststofenRubber.nl

ProVinyl infinite: PVC-compound met biobased hars

02 juli 2024 om 10:51 uur

Onlanggs heeft Benvic de ProVinyl infinite PVC-compound gelanceerd, ontworpen met biobased hars. De compounds kunnen de overeenkomstige soorten uit aardolie direct vervangen. Ook kunnen ze worden gebruikt in combinatie met andere vulstoffen.


Voornamelijk ontwikkeld in de fabriek van Benvic in Sowery Bridge, VK, en gebaseerd op RBS-certificering, zijn ProVinyl Infinite-verbindingen nu beschikbaar voor aankoop.

 

Voordeel is een aanzienlijke daling van de koolstofbalans zonder grote materiaalverandering of herkwalificatie. Dankzij de certificeringsrapportage van zijn toeleveringsketen, belooft Benvic zijn klanten een kant-en-klare milieuoplossing voor de overstap naar biobased hars tegen minimale kosten, inclusief dezelfde prestaties, betrouwbaarheid en certificering - en zonder de noodzaak van aanvullende tests of protocollen. Dit is met name aantrekkelijk voor bijvoorbeeld de markt voor ramen, deuren en drukfittingen.


Aangezien de kosten van ProVinyl Infinite-compounds aanzienlijk hoger zijn dan die van conventionele PVC-compounds, is het gebruik ervan gericht op specifieke toepassingen en op multi-shot gietstukken en gelaagde extrusies. ProVinyl Infinite kan bijvoorbeeld worden gebruikt:
• Als een blootgesteld oppervlak of huid om de esthetiek van gerecycleerde materialen problemen te overwinnen (die vervolgens kunnen worden gebruikt als een kernmateriaal). Op deze manier kunnen zowel biobased als gerecyclede oplossingen in dezelfde toepassing worden gebruikt om de milieu-impact te maximaliseren.
• Waar de extra kosten kunnen worden gecompenseerd door de uiteindelijke voordelen en de verbetering van de toegevoegde waarde, met name bij consumentenproducten waar milieuoverwegingen een belangrijke onderscheidende factor en inkomstenbron zijn.
• In al deze gevallen is Benvic materials engineering nodig om de oplossing te ontwerpen - op basis van eco-design overwegingen en Benvic's toekomstige ondersteuning en ontwikkeling van deze materialen.


Door oplossingen te mixen en matchen rond zowel biologische als gerecyclede oplossingen, wil Benvic helpen de huidige markt opnieuw vorm te geven: Benvic's toewijding aan beide technologieën betekent dat het bedrijf hard op weg is de 'go to'-materiaalleverancier te worden in de opkomende circulaire economie.

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »