KunststofenRubber.nl

‘Je hebt één kans om een goede matrijs te maken’

08 juli 2024 om 16:41 uur

Timmerije maakt onder meer sinds jaar en dag onderdelen voor de Neder­landse producent van koffiezet­apparaten Technivorm. Met deze klant wordt ook veel samen gedaan aan productontwikkeling. Zo is Timmerije op een gegeven moment de rubber­voetjes gaan maken voor in de zijstukken “Eerst kocht Technivorm die in Azië, maar er waren altijd problemen. Geen constante kwaliteit en lange levertijden. Nu maken wij ze en toen konden we de productielijn meteen zo aanpassen dat ze geautomatiseerd op hun plek worden geschoven. Dat scheelt de klant weer een handeling, plus het is gunstig in opslag en logistiek.” Ook worden de waterreservoirs van de apparaten in de productiecyclus bedrukt en zijn trays ontwikkeld om deze reservoirs veilig te transporteren.

In het oosten van het land, in het schilderachtige Neede, bevindt zich een van de mooie maakbedrijven van Nederland. Timmerije is een spuitgietbedrijf met een eigen matrijzenmakerij en een engineeringafdeling die er niet om liegt. Timmerije heeft 200 medewerkers en levert veelal hoogwaardige producten, die het van meet af aan met de klant engineert.


Wij spraken met sales & marketing manager Frank Bruins en projectleider engineering Hans van Oudheusden. "De workflow bij ons is als volgt", steekt Bruins van wal: "Het voortraject start met een klant­idee dat vertaald wordt naar een concept - en daarbij hoort bij ons al een flink stuk engineering. Wij gaan zitten met de klant, kijken naar het programma van eisen en als het project kansrijk is, vertalen we zijn ontwerp naar maakbaarheid. En we zorgen dat de klant weet wat hij gaat krijgen. Dat is de reden dat ze bij ons komen, want het is een gigantische investering. Met dat eerste stuk kan je zo een jaar bezig zijn. Of twee weken, dat kan ook, afhankelijk van de aard en omvang van het gevraagde.

 

Dit artikel komt uit Kunststof en Rubber 3 - 2024

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »