KunststofenRubber.nl

Duurzame polyesterketen opgezet voor The North Face

09 juli 2024 om 08:02 uur

Een consortium van zeven bedrijven uit vijf landen heeft gezamenlijk een toeleveringsketen voor duurzamere polyestervezels opgezet. In plaats van fossiele materialen zullen hernieuwbare en biobased materialen en koolstofafvang en -gebruik (CCU) worden gebruikt bij de productie van polyestervezels voor het merk The North Face in Japan.


De consortiumpartijen zijn Goldwin  (projecteigenaar), Mitsubishi Corporation, Chiyoda Corporation (alle drie uit Japan), SK geo centric (Zuid-Korea), Indorama Ventures (Thailand), India Glycols (India) en Neste. De bedrijven passen een massabalansaanpak toe.

 

Neste zal hernieuwbare Neste RE leveren als een van de benodigde grondstoffen voor de productie van de polyester. De polyestervezel die in het project wordt geproduceerd, zal naar verwachting in juli 2024 door Goldwin worden gebruikt voor een deel van de producten van The North Face, waaronder sportkleding. Daarna zal de lancering van andere Goldwin-producten en -merken worden overwogen.

 

CO2 als grondstof

Wat betreft de productie van para-xyleen afgeleid van CO2 als grondstof, hebben de Universiteit van Toyama, HighChem Company Limited, Nippon Steel Engineering Co. Ltd., Nippon Steel Corporation, Chiyoda Corporation en Mitsubishi Corporation een NEDO-project (New Energy and Industrial Technology Development Organization) status in 2020: "Technologieontwikkeling voor koolstofrecycling en de opwekking van thermische energie van de volgende generatie / technologieontwikkeling voor CO2-emissiereductie en effectief gebruik". Ze voeren gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling uit. Dit project is bedoeld om tijdens een proef CO2-afgeleid para-xyleen te leveren. Het is geproduceerd tijdens het exploitatieproces van een proeffabriek die sinds maart 2022 in het Koyasu Research Park van Chiyoda Corporation is geïnstalleerd.

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »