Engel spuitgietforum: brug tussen ontwikkeling en praktijk

Geplaatst op 22 januari 2016 om 09:02 uur
Engel spuitgietforum: brug tussen ontwikkeling en praktijk
Op 8 en 9 maart 2016 organiseert spuitgietmachinefabrikant Engel voor het eerst het 'inject - the injection moulding forum'. Doel van tweedaagse evenement is om de nieuwste onderzoeksresultaten toegankelijker te maken voor de spuitgietindustrie en om ervaringen uit te wisselen.

Er wordt voortdurend vooruitgang geboekt bij het spuitgieten, aldus Engel, maar vaak duurt het lang voordat kunststofverwerkers op de hoogte zijn van de nieuwste bevindingen en deze kunnen gebruiken om hun processen te optimaliseren. Het spuitgietforum heeft als doel de laatste ontwikkelingen door te geven aan de dagelijkse praktijk van het spuitgieten.

 

Het forum, dat een jaarlijks evenement moet worden, is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de spuitgietsector. Onderwerpen die in maart aan de orde komen zijn: plastificeren, degradatie van materiaal en de gevolgen ervan, correct omschakelen, bewaken en aanpassen procesparameters, interpreteren van de inspuitdrukcurves, koelwaterkwaliteit en temperatuurregeling, industrie 4.0. De presentaties zullen zeer praktijkgericht zijn.

 

Engel investeert jaarlijks 80 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling. Veel projecten worden uitgevoerd samen met partners zoals grondstoffabrikanten en spuitgietbedrijven, en er wordt nauw samengewerkt met de Johannes Kepler Universiteit in Linz, Oostenrijk.

 

Praktische gegevens

Datum: 8-9 maart 2016
Plaats: technisch centrum van Engel in Schwertberg, Oostenrijk
Spreektaal: Duits
Kosten: 490,00 euro

 

Informatie en registratie: www.engelglobal.com/dates/inject-forum

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl