GM tovert miljoenen flessen om tot jassen voor daklozen

Geplaatst op 30 augustus 2016 om 11:58 uur
GM tovert miljoenen flessen om tot jassen voor daklozen
Autofabrikant General Motors (GM) zamelt sinds dit voorjaar plastic waterflessen in bij vijf van zijn fabrieken om ze te recyclen tot nieuwe producten. Nu gaat de autofabrikant dit ook doen in de stad Flint (Michigan) waar het gerecyclede materiaal onder meer wordt gebruikt voor fleece voor jassen voor daklozen.

In Flint gaat GM nog eens twee miljoen plastic flessen gaat ophalen en recyclen. De autofabrikant werkt samen met Schupan Recycling. De flessen worden gewassen, in stukken gesneden en verwerkt tot fleece. Onder de noemer Do Your Part heeft General Motors sinds april al 840 vierkante meter aan fleece geproduceerd uit gerecyclede waterflessen. Van de gerecyclede flessen worden behalve fleece ook kappen voor de motor van de Chevrolet Equinox V6 gemaakt en luchtfilterhuizen voor tien GM-fabrieken. Elke vestiging van GM biedt werknemers inmiddels de mogelijkheid hun plastic flessen te recyclen. John Bradburn is de ‘global waste reduction manager' van de autofabrikant.

 

Jassen voor daklozen

 

De jassen worden geproduceerd door The Empowerment Plan, een groep vrouwen die ooit zelf dakloos waren. Met het isolatiemateriaal dat GM levert, kunnen ze 6,5 duizend jassen maken die  ook kunnen worden veranderd in slaapzakken. Ze worden aan de daklozen geschonken.

 
© KunststofenRubber.nl