Igus: snel strippen van scheurdraadkabels met nieuwe tool

Geplaatst op 02 november 2016 om 14:22 uur
Igus: snel strippen van scheurdraadkabels met nieuwe tool
Igus breidt het kabelassortiment met geïntegreerde scheurdraad verder uit. Een slim gereedschap maakt het snel strippen van chainflex kabels met de hand mogelijk

In chainflexkabels van Igus maakt een geïntegreerde scheurdraad snel en eenvoudig strippen van kabels met de hand mogelijk - uniek bij kabels voor kabelrupsen. Inmiddels zijn al  569 chainflexkabels met geïntegreerde scheurdraad beschikbaar. Dankzij het nieuwe gereedschapje wordt het strippen nog gemakkelijker en Igus stelt het per direct ter beschikking. "Naar aanleiding van diverse klantaanvragen, hebben we het hulpmiddel ontwikkeld waarmee de kabel moeiteloos met de hand kan worden geopend", aldus Rainer Rössel, de chef van de afdeling chainflex.

Chainflexkabels met scheurdraden kunnen eenvoudig als een ritssluiting worden geopend. Zo kunnen gebruikers tot de helft van hun tijd besparen tijdens het strippen van kabels. Daarbij beschadigt de speciaal ontwikkelde scheurdraad nooit de aders, wat Igus tijdens uitgebreide tests in het testlaboratorium zegt te hebben aangetoond. Dit voor rupskabels unieke stripprincipe werd in 2016 vanwege de innovatieve functie met de iF-productdesignprijs onderscheiden en wordt in steeds meer chainflexkabels toegepast. Voor de Hannover Messe 2016 heeft de ‘motion plastics specialist' zijn assortiment verder uitgebreid en biedt ze nu in totaal 569 kabels met geïntegreerde scheurdraad uit voorraad aan.

 
© KunststofenRubber.nl