Jubileum Thiele & Kor met acht sprekers en twee vacatures

Geplaatst op 13 april 2017 om 09:00 uur
Jubileum Thiele & Kor met acht sprekers en twee vacatures
In het pand in Nieuwegein ontvingen Riekus Thiele en Jan Eiko Kor op 12 en 13 april hun gasten ter ere van het 5-jarige jubileum van Thiele & Kor Plastics Machinery. De polonaise werd uiteindelijk niet ingezet want TKPM had een reeks van serieuze sprekers uitgenodigd.

Midden in de recessie, op 1 december 2011, hebben de zakenpartners Riekus Thiele en Jan Eiko Kor hun businessplan binnen de bank 'geregeld gekregen'. "En daar zijn wij de bank (Rabo, red) dankbaar voor", aldus Riekus Thiele. Nadat men in juli 2012 het (lege) pand aan de Celciusbaan 4a in Nieuwegein betrok werden de eerste contractbesprekingen met Sumitomo Demag noodgedwongen op een setje tuinstoelen gevoerd. `Wij hadden helemaal niks, behalve onze kennis van de markt. We moesten eerst kapitaal opbouwen want ons credo is vanaf het begin geweest éérst verdienen en dan uitgeven. Daarom hebben we geen schulden en onze rentabiliteit is goed.`

 

Eerst gebruikte machines 

 

TKPM begon met gebruikte machines en met het geld dat men daarmee verdiende kon de onderneming bijvoorbeeld gereedschappen kopen voor de service. Daarna volgde de verkoop van nieuwe spuitgietmachines van Sumitomo Demag en aansluitend breidde men het productaanbod geleidelijk aan uit met een compleet programma randapparatuur van merken die tot de top-3 van de leveranciers moeten behoren. Na slechts vijf jaar actief te zijn geweest, zegt TKPM nu al een naamsbekendheid te hebben van negentig procent. "Die moet je natuurlijk wel opbouwen, we doen veel aan marketing." 

Volgens Jan Eiko Kor stelt zijn bedrijf te allen tijde zijn klanten en medewerker voorop. "Zonder klanten en zonder deskundige medewerkers zijn we nergens."

  

Vacatures 

 

Thiele & Kor Plastics Machinery heeft momenteel dertien medewerkers op de loonlijst en dat moeten er vijftien worden want er zijn twee vacatures, namelijk voor twee service-engineers, een voor de Benelux en een voor BeLux.

 

Sprekers  

 

De sprekers voor de twee dagen waren niemand minder dan Gerd Liebig (ceo) en Andreas Holzer (after sales service) van Sumitomo Demag, Olaf Stahl (Wemo Zweden) en Mario Müller (Wemo Duitsland), Paolo Silva van Plasdan Portugal, Thomas Maier van TIG, Carsten Weidel van Wanner Technik en Daniel Ambrosy van Koch Technik.

 

Meer over TKPM en Sumitomo Demag in het vakblad Kunststof & Rubber nr. 5 van mei.  

 

 

 

 

      

 
© KunststofenRubber.nl