Covestro steunt VN Young Champions of the Earth-verkiezing

Geplaatst op 13 december 2017 om 14:38 uur
Covestro steunt VN Young Champions of the Earth-verkiezing
Materiaalfabrikant Covestro helpt talentvolle jongeren om innovatieve projecten te realiseren door deze verkiezing te ondersteunen. De Verenigde Naties hebben nu de winnaars bekendgemaakt van de wereldwijde wedstrijd voor idee├źn rondom het thema milieubescherming.

Zes jongeren werden door het VN-Milieuprogramma uitgeroepen tot Young Champion of the Earth voor hun ideeën rond milieubescherming.  Zij mogen als eersten de nieuwe prijs in ontvangst nemen, die wordt gesponsord door kunststoffabrikant Covestro. De zes winnaars kregen hun prijs overhandigd op een gala-avond die samenviel met een Algemene Vergadering van het VN-Milieuprogramma in Nairobi (Kenia).  Voor hun ideeën, waarmee vernieuwende oplossingen worden aangereikt voor de dringende milieu-uitdagingen van vandaag de dag, kregen de winnaars elk vijftien duizend dollar startkapitaal, plus deskundige begeleiding, een op behoeften gebaseerde opleiding en toegang tot uitgebreide netwerken om hen te helpen hun plannen in het komende jaar uit te voeren.

Richard Northcote, chef duurzaamheid van materiaalfabrikant Covestro, zei op de bijeenkomst dat zijn bedrijf dit initiatief van het VN-Milieuprogramma zal blijven steunen.  "Als een van ‘s werelds grootste producenten van materialen voor duurzame ontwikkeling was de samenwerking met het Milieuprogramma van de VN voor ons een voor de hand liggende keuze."

De Young Champions of the Earth van 2017 zijn geworden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl