Verkiezing Start-up Booster voor JEC World Composites

Geplaatst op 06 december 2017 om 16:57 uur
Verkiezing Start-up Booster voor JEC World Composites
Verkiezing Start-up Booster voor JEC World Composites
Begin maart 2018 wordt de tweede editie van de Start-up Booster uitgereikt op de beurs JEC World 2018 in Parijs.

Vorig jaar was de Zwolse onderneming FRP3D een van de tien veelbelovende start-ups die een methode ontwikkelde voor tweetraps proces van printen van composieten met UV-uithardende hars. De machine die het bedrijf van Jasper Bouwmeester nodig had, bestond niet. Dus bouwde hij er zelf een. Over dit systeem is in april 2017 gepubliceerd in het vakblad Kunststof & Rubber (zie pdf). 

 

 FRP3D - artikel KR 2017-4.

 

 

Missie van JEC  

 

Het is een van de missies van JEC Group om innovaties op het gebied van composieten in hun eerste fase te ontdekken en te helpen bij de groei om de industrie en alle segmenten van eindverbruikers te verbeteren. Start-up Booster is de perfecte manier om innovaties te ontdekken en uit te filteren met de steun van belangrijke spelers uit de industrie", aldus Frédérique Mutel, de ceo van JEC Group. In de jury voor de Booster zitten hooggeplaatste managers van 3M, Airbus, Alstom, Cetim, Daimler, GE, IPC, JEC Group en Vector Space System.

 

Tien geselecteerden  

 

Georganiseerd door JEC Group, naar eigen zeggen de grootste composietorganisatie van den wereld, is dit de belangrijkste start-up wedstrijd op composietengebied. Het programma heeft als doel innovaties en ondernemerschap te verbeteren en te begeleiden in bijvoorbeeld lucht- en ruimtevaart, automotive, bouw, medisch, design, sport en vrije tijd. Voor deze tweede editie zal de Start-up Booster een intensief driedaags programma bieden. De tien geselecteerde start-ups profiteren van de ongelimiteerde toegang tot de composietenindustrie omdat JEC World meer dan veertig duizend professionals trekt. 

Van de tien krijgen drie start-ups een stand van achttien vierkante meter op de JEC World van 2019 en een promotiepakket ter waarde van tien duizend euro plus 3,5 duizend euro om hun kosten van deelname aan de editie van 2018 te vergoeden. 

 

De inschrijving staat nog open tot 15 december 2017.     

 

JEC World 2018

6-7-8 maart 2018

Paris-Nord Villepinte

 

 

 
© KunststofenRubber.nl