Langer vers zonder conserveringsmiddel door RPC Bebo

Geplaatst op 09 maart 2018 om 13:08 uur
Langer vers zonder conserveringsmiddel door RPC Bebo
Lazy Foods levert dipsaus zonder conserveringsmiddel door nieuwe verpakking RPC Bebo. De combinatie van een meerlaags-thermogevormde cup met high pressure processing-behandeling (HPP) maakt het voor het nieuwe Nederlands bedrijf Lazy Foods mogelijk een reeks conserveringsmiddelenvrije dipsausen aan te bieden met een langere houdbaarheid.

Lazy Foods in Ridderkerk is een opkomende specialist in de productie van honderd procent verse guacamole, hummus en tomatensalsa, waarvoor natuurlijke ingrediënten worden gebruikt zonder conserveringsmiddelen. Om het product een houdbaarheid te geven van ten minste dertit tot veertig dagen wordt het verpakt in de RO 115 cup van RPC Bebo Deventer die is gemaakt van multilaags  polypropyleen dat voorkomt dat zuurstof naar binnen kan. Bovendien ondergaan de cups de HPP-behandeling waarbij ze worden geplaatst in een container en dan onder water onder een druk van zes bar worden gezet. Dit levert een natuurlijk houdbaarheidsproces op dat schadelijke bacteriën en schimmels elimineert.
De cups van RPC zijn er in drie formaten: 175, 250 en 500 c. De worden afgedekt met een speciaal ontwikkelde meerlaags-polypropyleen folie om het voedsel vers te houden.  De producten van Lazy Foods staan bij veel retailers en foodservice-zaken op voorraad. Het bedrijf werkt momenteel aan de ontwikkeling van nieuwe toevoegingen aan de serie voor Nederlandse bioscopen.

 

 
© KunststofenRubber.nl