Materiaalproducent Covestro keert 63 procent hoger dividend uit

Geplaatst op 16 april 2018 om 13:43 uur
Materiaalproducent Covestro keert 63 procent hoger dividend uit
Materiaalproducent Covestro (voorheen Bayer MaterialScience) heeft zijn dividend voor het fiscale jaar 2017 aanzienlijk opgetrokken: de aandeelhouders ontvangen nu 2,20 euro per aandeel, wat overeenkomt met een stijging van 63 procent tegenover vorig jaar.

Directeur Patrick Thomas blikt positief terug op de resultaten van boekjaar 2017: "We hebben eens te meer recordresultaten geboekt en we tonen daarmee aan dat ons succes duurzaam is. Hierdoor kunnen we onze aandeelhouders opnieuw een aantrekkelijk dividend uitbetalen." Thomas is overtuigd dat Covestro ‘optimaal is gepositioneerd' om verder te gaan op deze positieve weg en om een blijvende stabiele groei te boeken in de voornaamste klantensectoren.

 

Nieuwe baas  

 

Voor twee leden van de raad van bestuur was deze algemene vergadering een speciale dag. Voor de financiële topman Thomas Toepfer was het zijn eerste publieke verschijning en voor Patrick Thomas was het  de laatste keer dat hij in de hoedanigheid van ceo van Covestro op de algemene vergadering verscheen. Zijn contract wordt immers in onderling overleg beëindigd op 31 mei. Hij was chief executive officer van Covestro en van zijn voorloper Bayer MaterialScience sinds 2007. Zoals in mei vorig jaar al is aangekondigd, zal Patrick Thomas worden opgevolgd door Markus Steilemann, die nu commercieel directeur is (CCO).

 

DAX 


"Sinds we ons in 2015 als zelfstandig bedrijf op de beurs noteerden, hebben we prachtige resultaten neergezet en een uitzonderlijke toegevoegde waarde gecreëerd voor onze aandeelhouders", vindt Thomas. Hij verwijst daarbij naar de recente opname in de DAX, de belangrijkste Duitse aandelenindex, wat een belangrijke mijlpaal is in de geschiedenis van het bedrijf.

 
© KunststofenRubber.nl