Noodschuilplaats van PET-flessen voor rampgebieden

Geplaatst op 09 mei 2018 om 11:45 uur
Noodschuilplaats van PET-flessen voor rampgebieden
Natuurrampen zoals orkanen en aardbevingen hebben in toenemende mate verwoestende effecten op verschillende plaatsen op de wereld. Bij dergelijke rampen hebben de getroffenen primair behoefte aan voedsel, water en onderdak. Een team van onderzoekers van het Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) in New York heeft onderzoek gedaan naar het bouwen van noodschuilplaatsen uit PET-flessen.

Direct na een ramp worden voedsel, medicijnen en ontelbaar veel flessen drinkwater naar de betrokken locatie gestuurd. Wat er daarna verder met de flessen gebeurt, is op die momenten begrijpelijkerwijs niet van het grootste belang. Maar nu hebben RPI en de studenten engineering en architectuur laten zien hoe van de lege plastic flessen bij een ramp een tijdelijk onderkomen kan worden gemaakt. Met gebruikmaking van in elkaar grijpende flessen van Friendship LLC heeft het team een structuur gemaakt met muren en kolommen. Om het te bouwen onderkomen te versterken, kan men tijdens het bouwen de flessen vullen met zand of modder.
De structuur is vijftien vierkante meter groot. Nadat de schuilplaats is tentoongesteld  bij RPI, verhuist het materiaal naar Industry City in Brooklyn voor het event WantedDesign  (17 tot 21 mei).

 

(Bron: globalspec.com)

 

 

 
© KunststofenRubber.nl