PRE Recyclass Platform helpt bedrijven bij design for recyling

Geplaatst op 31 mei 2018 om 17:00 uur
PRE Recyclass Platform helpt bedrijven bij design for recyling
Koepelorganisatie Plastics Recyclers Europe (PRE) start een platform dat bedrijven gaat helpen bij beoordeling, verbetering en ondersteuning op het gebeid van recyclebaarheid van kunststof verpakkingen.

Januari 2018 heeft de Europese Commissie zijn ‘European Strategy for Plastics in a Circular Economy' gepresenteerd. Hierin dringt de Commissie er bij de kunststofindustrie en de hele waardeketen op aan een verschuiving in de productie van kunststof verpakkingen te bewerkstellingen. De kunststofindustrie zoals die nu functioneert, staat op een kruispunt. De recyclebaarheid wordt een prioriteit in het ontwerp van verpakkingen, zo stelt PRE. Dit heeft diverse merkeigenaren er al toe bewogen aan te kondigen dat zij de recyclebaarheid van hun verpakkingen zullen verbeteren.

In het licht van de toenemende vraag naar en hulp bij 'design for recycling' heeft Plastics Recyclers Europe besloten het RecyClass Platform op te richten. Dit is een initiatief met als doel specialistische begeleiding te leveren aan die bedrijven die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van de recyclebaarheid van hun verpakkingen. Hoofd Recyclass Paolo Glerean: "Het RecyClass Platform is het juiste instrument voor hulp aan bedrijven die de geloofwaardigheid van hun merk willen opbouwen met de hulp van de recyclingindustrie."  Download de brochure hier

 

Het  RecyClass Platform levert:

De lancering van het RecyClass Platform is aangejaagd door het toenemende commitment van bedrijven ten opzichte van recyclebaarheid. Het initiatief heeft als doel de kloof te dichten die nu tussen verschillende partijen in de industrie aanwezig is. Men wil toewerken naar het samenbrengen van de bestaande kennis van recyclers en verpakkingsproducenten.

 

 
© KunststofenRubber.nl