BASF steekt 25 mln dollar in Belgisch 3D-printbedrijf Materialise

Geplaatst op 19 juli 2018 om 12:25 uur
BASF steekt 25 mln dollar in Belgisch 3D-printbedrijf Materialise
BASF steekt 25 mln dollar in Belgisch 3D-printbedrijf Materialise
BASF breidt de samenwerking uit met Materialise, een aanbieder van 3D-printtechniek in Leuven. Tegelijkertijd heeft het Duitse chemieconcern ook 25 miljoen dollar geïnvesteerd in de Belgische onderneming.

De partners werken samen in een open businessmodel om materialen en software voor verschillende 3D-printtechnieken continu verder te verbeteren en sneller op de markt te brengen. De focus van beide bedrijven ligt op de toepassingen in de consumentenmarkt en in de auto- en luchtvaartindustrie.

 

Systematisch testen

 

Men is overeengekomen dat BASF zijn materialen systematisch en in grotere omvang test en optimaliseert op de machines van Materialise en binnen de infrastructuur van het Belgische bedrijf. "Door de complementaire activiteiten vullen beide ondernemingen elkaar heel goed aan en zullen we door de samenwerking beter in staat zijn nieuwe businessmogelijkheden te vinden en uit te bouwen", redeneert directeur Volker Hammes van BASF 3D Printing Solutions GmbH. "Om de acceptatie van 3D-printing als complementaire productietechniek voor eindproducten te vergroten, eisen onze klanten in de industrie meer controle, meer keus en lagere kosten", zegt directeur Fried Vancraen von Materialise.

 

Revolutie

 

3D-printing is een techniek die in potentie een revolutie kan teweegbrengen in verschillende takken van de industrie, als het mogelijk en kosteneffectief wordt volledig geïndividualiseerde producten in serie te produceren. 3D-printing maakt het ook mogelijk design-optimaliseringen en functionele verbeteringen door te voeren die met standaard productietechnieken, zoals lichter design, niet mogelijk zijn. Dit leidt ertoe dat meer branches, waaronder de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie, de schoenen- en brillenindustrie 3D-printing inzetten om specifieke productiemethoden in te zetten.

 

http://www.materialise.com/

 

 

 
© KunststofenRubber.nl