Polyplasticum Zwolle open op Monumentendag 8 september

Geplaatst op 21 augustus 2018 om 10:31 uur
Polyplasticum Zwolle open op Monumentendag 8 september
Polyplasticum Zwolle open op Monumentendag 8 september
Polyplasticum Zwolle open op Monumentendag 8 september
Op Open Monumentendag op 8 september is ook kunststofmuseum Polyplasticum te bezoeken. De collectie van het Polyplasticum is in de afgelopen periode sterk uitgebreid met onder meer sieraden.

Plastic wordt sinds het midden van de 19e eeuw in ontelbare soorten en massaal in Nederland

en de rest van de wereld gefabriceerd en is nu onderdeel van ons industrieel erfgoed. Plastic is samen met de microchip de belangrijkste uitvinding van de 20e eeuw en is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

 

Het Polyplasticum werd in 1988 in Steenwijk opgericht als een kennis- en informatiecentrum voor kunststof met een tentoonstelling die in de loop der jaren steeds is uitgebreid en nu is opgesteld in het Polymer Science Park in Zwolle. Er zijn voorwerpen te zien van voornamelijk ouder kunststof zoals

celluloid en bakeliet vanaf 1855, met producten voor de industrie, het dagelijks leven en de kunst. Omdat plastic vaak beschouwd wordt als een lelijk en banaal wegwerpartikel wordt de nadruk gelegd op de artistieke ontwerpen van dit massaproduct. Een bezoek aan het Polyplasticum zal bij velen herinneringen aan een niet zo ver verleden terugbrengen. 

De verzameling is als industrieel erfgoed onderdeel van de Open Monumentendag op 8 september. Het adres is Ceintuurbaan 15, Zwolle.

 

 Programma_OpenMonumentendagZwolle_2018_DEF.

 

info@polyplasticum.nl

 

www.polyplasticum.nl

 

 
© KunststofenRubber.nl