Evonik ontwikkelt PEBA-poeder voor 3D-printing

Geplaatst op 24 augustus 2018 om 16:15 uur
Evonik ontwikkelt PEBA-poeder voor 3D-printing
Evonik heeft 's wereld eerste flexibele plastic ontwikkeld dat is gebaseerd op PEBA (polyether block amide) voor toepassing in 3D-printing.

Het nieuwe high-performance poeder ‘PrimePart ST' valt op door z'n hoge elasticiteit en sterkte en is geschikt voor reeks van op poeder gebaseerde 3D-printtechnieken.  3D-geprinte onderdelen die zijn gemaakt van PEBA  tonen een hoge mate van flexibiliteit, een excellente weerstand tegen chemicaliën en een uitstekende levensduur in temperaturen tussen minus 40°C tot plus 90°C. Het poeder is ook ideaal geschikt voor het produceren van functionele 3D-hightech kunststof onderdelen voor prototypes en voor serieproductie.

 

Individuele oplossingen

 

"Flexibele materialen uit polymeren vergroten in belangrijke mate het aantal opties voor additieve manufacturing omdat ze ons toestaan nieuwe veeleisende toepassingen te realiseren voor attractieve markten", zegt  Fabian Stoever, senior product manager polymeren bij EOS, de belangrijke Duitse partij voor high-end oplossingen voor additieve manufacturing. "Bovendien maakt de variëteit van materialen het ons niet alleen mogelijk individuele high-end componenten te produceren maar ook om geavanceerde 3D-concepten te ontwikkelen die gebruikmaken van het gehele materiaalgamma." Evonik's PEBA-materiaal is geschikt voor een reeks van poedergebaseerd 3D-printtechnieken zoals lasersinteren (LS), highspeedsintering (HSS) or binder jetting.

 

Samenwerking Evonik and EOS

 

Het flexibele synthetische poeder is geoptimaliseerd voor gebruik in EOS lasersintering-systemen als onderdeel van een intensieve samenwerking voor de ontwikkeling tussen de producent van specialties Evonik en de belangrijke leverancier van de technieken voor industrieel 3D-printen van metalen en polymeren EOS. Het nieuwe poeder breidt het portfolio van synthetische materialen voor 3D-printing uit, aldus de twee partijen. Evonik is wereldleider in de productie van PA 12-poeder dat al twintig jaar wordt gebruikt in 3D-printing.

 

www.evonik.com

 
© KunststofenRubber.nl