Moretto: geen overdosering van additieven en masterbatch meer

Geplaatst op 28 augustus 2018 om 14:03 uur
Moretto: geen overdosering van additieven en masterbatch meer
Kotraco introduceert op de beurs Kunststoffen op 26 en 27 september de DPK: een gravimetrisch inkleurapparaat van Moretto voor het bijzonder nauwkeurig doseren van additieven, zoals masterbatch.

Deze doseerunit is een compacte loss-in-weight-doseereenheid en is geschikt voor intermitterende en continue dosering.  Het weegsysteem met loadcell-techniek zorgt voor een minimale gevoeligheid van machinebewegingen. De DPK heeft daardoor een doseernauwkeurigheid tot ongeveer 0,03 procent, zo meldt leverancier Kotraco . De doseerunit kent zelfkalibratie, waardoor de precisie - ook bij lage doseringen - gewaarborgd blijft. De masterbatchrechter is uitgevoerd in transparant acryl zodat de operator van afstand eenvoudig het gebruikte additief en de status van de unit kan zien.

De besturing van de DPK doseerunit heeft een intuïtieve bediening en is bijzonder eenvoudig te pro-grammeren. Voor spuitgieten volstaat het invoeren van het shotgewicht en het gewenste percentage masterbatch dat vervolgens voor ieder shot nauwkeurig wordt afgewogen en gedoseerd.

Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery.

 

 
© KunststofenRubber.nl