Dag van de Chemie voor publiek op Chemelot op 6 oktober 2018

Geplaatst op 10 september 2018 om 12:38 uur
Dag van de Chemie voor publiek op Chemelot op 6 oktober 2018
Op zaterdag 6 oktober 2018 opent het Chemelot-terrein in Geleen zijn poorten voor belangstellenden tijdens de landelijke Dag van de Chemie. De Dag van de Chemie is een initiatief van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

Tijdens deze dag wil de chemische industrie zich op een positieve manier aan de samenleving presenteren en laten zien wat voor mooie en belangrijke producten er gemaakt worden. Maar ook wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn voor een boeiende loopbaan en met welke nieuwe ontwikkelingen de chemische sector bezig is. Bezoekers aan Chemelot kunnen tijdens deze dag ervaren dat iedereen elke dag wel iets gebruikt waarvan de grondstoffen afkomstig zijn van Chemelot of waarvan de technologieën op de campus zijn ontwikkeld zoals de kunststof bumper van een auto, het koolzuur in frisdrank, verpakkingen van voedingsmiddelen, meubilair et cetera.

 

Proeven doen  

 

Tijdens de Dag van de Chemie kunnen bezoekers zelf aan de slag te gaan met proeven in de laboratoria op de campus. Mensen kunnen ook masterclasses volgen onder anderen van Tanja Deurloo, chemicus en parfum designer, over de rol van geur in het dagelijks leven.  En Sieger Kooij, scheikundeleraar en YouTube-docent, legt uit welke rol scheikunde speelt binnen de wereld van chemie. Bovendien kunnen bezoekers de bus nemen voor een tour langs de fabrieken op het terrein. Er is een stop bij het oefenterrein van de bedrijfsbrandweer met indrukwekkende demonstraties te bekijken en laten diverse partnerbedrijven zien hoe zij de bedrijven op Chemelot ondersteunen.

 

Dit is niet meer dan een greep uit het programma, zegt de organisatie  Meer informatie is te vinden via

http:// www.chemelot.nl/dag-van-de-chemie.

 

 

 
© KunststofenRubber.nl