Overeenkomst Sabic en Plastic Energy voor chemische recycling

Geplaatst op 05 december 2018 om 10:07 uur
Overeenkomst Sabic en Plastic Energy voor chemische recycling
Sabic is het eerste petrochemische bedrijf dat een investeringsproject implementeert dat vuil en gemengd plastic afval via chemische recycling terugbrengt naar de oorspronkelijke polymeer. Chemiebedrijf Sabic heeft daartoe een memorandum van overeenstemming ondertekend met Plastic Energy in Londen, pionier in chemische recycling van kunststof afval.

Sabic en Plastic Energy zijn van plan de eerste commerciële fabriek in Nederland te bouwen voor de productie van ‘Tacoil', een gepatenteerd product van Plastic Energy dat wordt geproduceerd door de recycling van gemengd plastic afval van lage kwaliteit. Dit materiaal wordt anders verbrand of gestort.  De fabriek zal naar verwachting in 2021 op commerciële basis produceren en is een mijlpaal voor Sabic in het licht van de circulaire economie en de duurbaarheidsdoelen van de onderneming.  

 

Stoomkrakers

 

Frank Kuijpers, manager Corporate Sustainability bij Sabic: "We zijn trots het eerste petrochemische bedrijf te zijn dat een project implementeert voor chemische recycling van moeilijk plastic afval om dit  om te zetten in grondstof voor stoomkrakers."  Met het project wil Sabic geavanceerde chemische recyclingprocessen opschalen en kunststoffen terugbrengen naar hun oorspronkelijke polymeer.

Directeur Carlos Monreal van Plastic Energy:  "We hebben al twee industriële faciliteiten in Spanje operationeel die volcontinu draaien. En we hebben een technisch team dat tien jaar ervaring heeft met de ontwikkeling van chemische recycling."

 

Zuurstofvrij 

 

Plastic Energy heeft een thermochemische conversietechniek vercommercialiseerd waarmee vervuild plastic afval wordt verwerkt dat met conventionele processen nauwelijks tot bruikbare grondstof is te recyclen. Kunststoffen worden in een zuurstofvrije omgeving gesmolten en afgebroken tot synthetische oliën. Die oliën worden geraffineerd en opgewaardeerd tot grondstof voor traditioneel petrochemisch gebruik.    

 
© KunststofenRubber.nl