Resultaten 2e enquête EuPC over gebruik recyclaat in Europa

Geplaatst op 11 januari 2019 om 10:58 uur
Resultaten 2e enquête EuPC over gebruik recyclaat in Europa
EuPC publiceert de resultaten van zijn tweede enquête die is gehouden onder de kunststofverwerkende bedrijven in Europa. Een belangrijke conclusie is dat de toename, zoals Brussel die wil in zijn Plastics Strategy, door de deelnemers als praktisch onmogelijk wordt gezien.

In de periode januari tot en met september 2018 heeft European Plastics Converters Association (EuPC) deze enquête gehouden over het gebruik van recycled Plastics Materials  (rPM) in de Europese kunststofverwerkende industrie. In deze periode vulden 376 bedrijven uit 21 landen de online enquête in. Dit tweede onderzoek geeft een dieper inzicht in de redenen die een grotere inzet van recyclaat in de weg staan.

 

Enkele belangrijke conclusies zijn:

 

De enquête is onderdeel van de inspanningen van EuPC om de technische zaken aan te pakken met betrekking tot het gebruik van rPM in verwerkende bedrijven.  Om te helpen met de verbetering van de kwaliteit van rPM en het gebruik ervan aan te jagen, heeft EuPC samen met andere kunststoforganisaties zich vrijwillig gecommitteerd om voor 2020 vijftig workshops te organiseren voor verwerkers en recyclers over heel Europa. Bovendien zal EuPC  dit jaar (2019) zijn derde enquête organiseren en zegt momenteel mee te werken aan de ontwikkeling van een online tool om het gebruik van rPM bij de Europese kunststofverwerkende industrie goed te kunnen monitoren.

 

Alle EuPC-leden en bedrijven die aan de enquête deelnamen, ontvangen het gedetailleerde rapport over de resultaten van de tweede enquête. Andere geïnteresseerden kunnen gratis een rapport  aanvragen via registratie op de website van Polymer Comply Europe .

 

 

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl