Sabic sluit aan bij ‘global alliance' tegen plastic afval

Geplaatst op 16 januari 2019 om 15:40 uur
Sabic sluit aan bij ‘global alliance' tegen plastic afval
Sabic is een van de oprichters van de Alliance to End Plastic Waste, de nieuwe non-profit organisatie van 27 wereldwijd opererende bedrijven met als doel te werken aan oplossingen om ‘mismanaged plastic waste' in het milieu te verminderen.

"Innovatieve kunststoffen maken het moderne leven mogelijk maar zelfs het product dat het meest bevordelijke product kan schadelijk zijn als het wordt misbruikt of als wij ons op de verkeerde wijze van het materiaal ontdoen", zegt ceo Yousef Al-Benyan van Sabic.  "Consumenten, regeringen en het bedrijfsleven zoeken naar wegen om dit probleem aan te pakken. Wij wilden met onze deelname duidelijk maken dat de wereldwijde gemeenschap van bedrijven die kunststof produceren en gebruiken deel van de oplossing kan zijn en moet zijn."

 

 

https://endplasticwaste.org/ 

 

 

Vier onderwerpen

 

De alliantie wordt een stand-alone organisatie zonder winstoogmerk uit de waardeketen van kunststoffen en consumentengoederen inclusief chemicaliën,  kunststoffen, producenten van consumentengoederen, retailers, verwerkers en afvalverwerkende bedrijven.  De alliantie zal samenwerken met regeringen, multilaterale instituten, bedrijven, ngo's en gemeenten om investeringen  te steunen en programma's in

de komende vijf jaar om te helpen met de eliminatie van plastic in het milieu en vooruitgang aan te jagen in vier onderwerpen:

Pyrolyse 

 

Een nieuw project van Sabic (in samenwerking met Plastic Energy) richt zich op de recycling van vervuilde mixstromen van kunststoffen van lage kwaliteit tot een passende grondstof voor krakers in Europe. Deze grondstof is pyrolyse-olie die wordt gemaakt uit dit afvalplastic dat anders wordt verbrand of gestort. "Het aanpakken van het afval in het milieu vraagt commitment voor de lange termijn van alle betrokkenen: de hele samenleving, de fabrikanten, techniekontwikkelaars, de financiële wereld, regeringen en de burgermaatschappij. Niet één land, bedrijf of groep kan dit probleem alleen oplossen", zegt Al-Benyan.

 

Sabic

 

Sabic is wereldwijd een belangrijk fabrikant van verschillende chemicaliën met het hoofdkantoor in Riyadh in Saudi-Arabië. Men produceert in de America's, Europa, Midden-Oosten en Azië-Pacific, die onderscheidende producten: chemicaliën, zowel commodities en technische polymeren, meststoffen en metalen. De winst van het bedrijf is ongeveer vijf miljard dollar op een omzet van zo'n 35 miljard (2016). De productie in dat jaar bijna 73 miljoen ton. De aandelen van het bedrijf zijn voor zeventig procent in handen van de regering van Saudi-Arabië.  

 
© KunststofenRubber.nl