Meubels van zwerfafval goed voor 80 mille Dragon's Den

Geplaatst op 16 januari 2019 om 16:56 uur
Meubels van zwerfafval goed voor 80 mille Dragon's Den
Ondernemer Robert Milder presenteerde zijn circulaire meubilair van plastic zwerfafval aan een jury van vijf ondernemers in het Britse tv-programma The Dragons' Den. Hij kreeg tachtig duizend euro voor vijftien procent van zijn bedrijf.

Milder is directeur van Van de Sant Innovations in Emmen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van meubels en zich bezighoudt met de ontwikkeling van meubels uit zwerfplastic. "Een paar jaar geleden was ik op vakantie op een Caribisch eiland en ik zag overal plastic. Dat was voor mij het moment om er wat aan te doen."

 

Stevig en sexy 

 

De periode erna werkte Milder aan meubilair van zwerfplastic. Robert: "Het eerste jaar dat ik met het idee aan de gang ging, ben ik vooral bezig geweest om het product zo te ontwikkelen dat het aan alle standaarden voldeed. Ik maak designmeubelen en daarin is het van belang dat het behalve stevig en goed ook sexy en elegant is." Een jaar later was er een meubellijn die voldeed en toen ging het best snel, zegt Milder: "Je merkt dat de maatschappij ermee bezig is, zwerfafval en plasticsoep zijn actuele onderwerpen. De EU gaat single-use plastics in Europa verbieden per 2021 en overal is men bezig manieren te vinden om zwerfplastic op te ruimen en tegen te gaan. Het concept van designmeubelen uit zwerfplastic sluit daar goed bij aan."

 

Deborah Meaden 

 

Robert Milder vroeg een bedrag van zo'n zeventig duizend pond, omgerekend tachtig duizend euro. Daartegenover stond dat Milder vijftien procent aandeel in het bedrijf aanbood. Alle vier de juryleden boden dit bedrag - er ontstond zelfs discussie over wie er iets extra's kon bieden.  Er was één jurylid waar Milder een goed gevoel bij had, namelijk multimiljonair Deborah Meaden. Zij is een succesvolle Britse ondernemer.

 

Bekijk hier de aflevering van Dragon's Den .

 

 
© KunststofenRubber.nl