Beter organen bewaren mede door Makrolon polycarbonaat

Geplaatst op 28 januari 2019 om 14:07 uur
Beter organen bewaren mede door Makrolon polycarbonaat
Koude opslag onder bloedleegte is de traditionele methode voor het tijdelijk bewaren en vervoeren van menselijke organen voor transplantaties. Deze techniek heeft beperkingen die door een nieuw ontwikkeld systeem worden weggenomen. Dit systeem bevat ook Makrolon polycarbonaten van Covestro.

De beperkingen zijn onder meer de mogelijkheden voor veilig transport, het potentiële gevaar van beschadiging zelfs binnen veilige tijdmarges en de onmogelijkheid om orgaanfuncties te testen. Om de manier waarop organen tijdens transport worden bewaard, heeft de onderneming TransMedics het systeem Organ Care System (OCS) ontwikkeld. Dit is een innovatief draagbaar systeem dat warm voedselrijk bloed naar het orgaan brengt waardoor dat buiten het lichaam kan functioneren en waardoor optimalisatie van het orgaan en de beoordelen ervan wordt verbeterd.

 

Transparant en robuust

 

TransMedics heeft drie versies, namelijk OCS Hart, OCS Long en OCS Lever. Ze hebben alle drie primaire componenten: een draagbare console met een draadloze monitor, een wegwerp-perfusieset en voedingsstoffenverrijkte oplossingen. De transparante sluiting van de perfusieset en de connectors beschermen het orgaan met Covestro Makrolon polycarbonaten.

Makrolon polycarbonaten bieden de gewenste combinatie van transparantie en sterkte voor medische apparatuur, meldt TransMedics Inc. Het gaat met name om vormstabiliteit, slagvastheid en het bestand zijn tegen chemicaliën. Het materiaal is geschikt voor sterilisatie en biocompatibel volgens ISO 10993-1.

 
© KunststofenRubber.nl