Bio!TOY: eerste conferentie over speelgoed van bio-based plastics

Geplaatst op 28 januari 2019 om 16:15 uur
Bio!TOY: eerste conferentie over speelgoed van bio-based plastics
Eind maart wordt in het Zuid-Duitse Neurenberg onder de naam Bio!TOY de eerste conferentie gehouden over de toepassing van bio-based kunststoffen in speelgoed.

Kunststoffen worden nog altijd meer toegepast in speelgoed en vrijetijdsartikelen dan hout, karton en textiel zoals pluche, wat uiteindelijk ook meestal een synthetische vezel is. Natuurlijk moeten kunststoffen voor speelgoed zo gezond en duurzaam mogelijk zijn. De eerste verantwoordelijke fabrikanten van speelgoed  stappen nu over op kunststoffen van bio-based materialen uit hernieuwbare grondstof.  Een belangrijke vraag is hoe  deze transitie is te versnellen, aldus de organisatie.

 

Op de geplande conferentie bio!TOY  worden twintig presentaties gegeven die focussen op geschikte materialen, op voorbeelden van toepassingen en op ervaringen van gebruikers. Bovendien zullen experts achtergrondinformatie geven over regelgeving, beleid en kansen voor financieringen.  Er is ook een table-top presentatie van bedrijven en technologen.

 

Industrie zoekt  

 

"De bio-based kunststof industrie kan polymeren en compounds leveren  die voordelen bieden qua functionaliteit en duurzaamheid, bijvoorbeeld lagere CO2-emissie. De toepassingen zullen reflecteren waarover the NewPlasticsEconomy vooral gaat, namelijk circulaire, veilige producten van hernieuwbare bronnen. "De speelgoedindustrie zoekt naar meer duurzame materialen voor zijn producten en verpakkingen. Wij onderzoeken de kansen die nieuwe en bio-based kunststoffen kunnen bieden. De conferentie zal onze leden en andere leidende partijen kennis bijbrengen,  visie en doelen laten ontwikkelen en samenwerkingen binnen de waardeketen tot stand brengen", aldus Ulrich Brobeil, directeur van de Duitse associatie van speelgoedfabrikanten DVSI.

 

bio!TOY  duurt anderhalve dag en wordt gehouden op 27 en 28 maart in Nuremberg.

 

Zie http://www.bio-toy.info

 

 
© KunststofenRubber.nl