Europese kick-off van demotour van IQ Easy Platform in Lochem

Geplaatst op 11 februari 2019 om 10:47 uur
Europese kick-off van demotour van IQ Easy Platform in Lochem
Op 1 maart vindt bij Simco-Ion in Lochem de kick-off plaats van de unieke Europese demotour met de nieuwste ontwikkelingen van het IQ Easy Platform. Dit platform zorgt voor beheersing van statische elektriciteit tijdens productieprocessen en in de demotruck is een simulatie van de verschillende productieprocessen te ervaren.

In productieprocessen kan statische elektriciteit tot ernstige storingen leiden: materialen komen vast te zitten aan machineonderdelen of aan elkaar. Medewerkers kunnen schokken krijgen, stof in de omgeving wordt aangetrokken door elektrische lading en in explosiegevaarlijke zones kan statisch elektriciteit een vonk veroorzaken. In de demotruck kunnen bezoekrs een simulatie van  verschillende productieprocessen met de werking van het IQ Easy Platform van dichtbij ervaren.
Het Platform bestaat uit ionisatie- en oplaadapparatuur die wordt verbonden aan een netwerk. Alle apparaten in dit netwerk communiceren met elkaar gedurende het gehele productieproces en er is volledige controle over alle parameters, zegt Simco-Ion.

 

ICE Europe in München

 

Na de kick-off in Lochem is Simco-Ion met de demotruck aanwezig op ICE Europe, wereldwijd een belangrijke vakbeurs voor de conversie van papier, film en folie van 12 tot en met 14 mart in München. Na deze beurs toert de truck tien maanden lang door Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje Frankrijk, België en Engeland. De afsluiting vindt plaats in Nederland.

 

Informatie

 

 
© KunststofenRubber.nl