Arburg toont on-demand productie in geautomatiseerde AM Factory

Geplaatst op 11 februari 2019 om 11:40 uur
Arburg toont on-demand productie in geautomatiseerde AM Factory
Arburg presenteert zichzelf als pionier in Industry 4.0 en automatisering in de kunststofindustrie. Op de Hannover Messe in april wordt de 'AM Factory' getoond, een volledig geautomatiseerd turnkey-systeem voor 3D-printing.

En op de Hannover Messe (1-4 april 2019) zal de machinefabrikant opnieuw innovatieve praktische oplossingen presenteren voor de digitale fabriek. Het zwaartepunt op de beurs zal liggen bij de AM Factory:  een turnkey-systeem produceert vacuümgrijpers op bestelling in zes verschillende uitvoeringen in een volledig geautomatiseerd en honderd procent traceerbaar proces. Het nieuwe ATCM (Arburg Turnkey Control Module) SCADA-systeem verzamelt, visualiseert en verstuurt de relevate data. Arburg presenteert ook zijn nieuwe customer portal  en het  ALS host computersysteem, speciaal voor de kunststofverwerkers.

 

Pioniers  


"Wij zijn pioniers in onze industrie op het gebied van digitalisering en en Industry 4.0. Ik ben ervan overtuigd dat een comobinatie van additive manufacturing, automatisering en digitalisering een enorm potentieel biedt en de kunststofverwerkers toekomstbestendig zal maken",  aldus Heinz Gaub, baas van  technology & engineering bij Arburg. "We presenteren een prktisch vorbveeld vam onze nieuwe AM factory: een volledig geautomatiseerd turnkey-systeem dat werkt in een netwerk en is gebouwd rondom een Freeformer 300-3X for industriële 3D-printing."

 

 

 
© KunststofenRubber.nl