Dertig miljoen euro investering in melkzuur voor PLA door Corbion

Geplaatst op 11 maart 2019 om 12:47 uur
Dertig miljoen euro investering in melkzuur voor PLA door Corbion
Chemiebedrijf Corbion investeert dertig miljoen euro om de productie van melkzuur verder uit te breiden. Dit is nodig om de productie van polymelkzuur (PLA) te kunnen opschalen, zo meldt het bedrijf.

Het is bemoedigend te zien dat innovaties zoals bioplastics resultaten beginnen op te leveren,   vindt Tjerk de Ruiter, de ceo van Corbion. Men heeft ‘een aanmerkelijke omzetgroei geboekt'  bij de joint venture Total Corbion PLA. In 2019 investeert het bedrijf in totaal 75 tot 85 miljoen euro waarmee men de productiecapaciteit voor melkzuur verder wil uitbreiden zodat er de komende jaren voldoende aanbod van melkzuur is. Melkzuur is een grondstof voor lactide dat nodig is voor de productie van het bioplastic PLA.

 

Productie PLA

 

TotalCorbion op dit moment PLA in Thailand. De fabriek kan nu maximaal 75 duizend ton bioplastic per jaar produceren maar de productie gaat omhoog. Ook in de Braziliaanse fabriek wordt de productie vergroot. Een fabriek in Spanje zal weer in gebruik worden genomen. De productie moet groeien naar 125 duizend ton in 2021.

(bronnen: Corbion/Duurzaambedrijfsleven.nl)

 

 

 
© KunststofenRubber.nl