Speciale Evonik PEEK-implantaten zichtbaar op röntgenbeelden

Geplaatst op 13 maart 2019 om 12:11 uur
Speciale Evonik PEEK-implantaten zichtbaar op röntgenbeelden
Materiaalfabrikant Evonik breidt zijn aanbod uit van de biocompatibele high-performance polymeer van het merk Vestakeep PEEK. Evonik heeft een nieuw materiaal van implant-kwaliteit ontwikkeld dat door toevoeging van bariumsulfaat radiografisch wel zichtbaar is en bovendien niet warm wordt onder een MRI-scanner.
De Duitse fabrikant van technische polymeren Evonik breidt zijn aanbod uit van biocompatibele high-performance polymeren van het merk  Vestakeep PEEK voor de medische technologie. Evonik heeft een nieuw kunststof materiaal van implanteerwaliteit ontwikkeld op basis van polyether ether ketone dat door toevoeging van bariumsulfaat niet meer voor straling doorzichtig is (radiolucent) maar radiografisch wel contrast levert zonder de nadelen die kunstvoorwerpen van andere populaire materialen voor implanteertechnologie kunnen hebben. Bovendien worden implantaten van het materiaal Vestakeep i-Grade PEEK niet warm bij MRI-scans.

 

Compatibel en stabiel

In de ontwikkeling van non-ferro implantaten is Vestakeep i-Grade PEEK een high-performance materiaal dat zichzelf al jarenlang heeft bewezen in medische apparaten. Het product laat een indrukwekkende biocompatibiliteit en biostabiliteit zien, is gemakkelijk te verwerken en is al jaren een gevestigde naam als high-performance materiaal voor toepassing in de medische technologie. Hierbij valt te denken aan implantaten in de wervelkolom, toepassingen in de sportgeneeskunde, apparaten voor hartchirurgie en mond-, kaak- en aangezichtschirurgie  Evonik levert het materiaal als granulaat of als semi-gereed product in de vorm van platen of staven. Vestakeep i-Grade PEEK met bariumsulfaat heeft verschillende compounds voor verschillende toepassingen. Evonik heeft inmiddels vijftig jaar ervaring met de ontwikkeling en fabricage van high-performance kunststof.

 

 
© KunststofenRubber.nl