Speciale compound voor hondenkluif van Kraiburg TPE

Geplaatst op 29 april 2019 om 11:43 uur
Speciale compound voor hondenkluif van Kraiburg TPE
Kraiburg TPE heeft een speciale Thermolast K-compound ontwikkeld die precies de goede hardheid en flexibiliteit heeft voor toepassing in een hondenkluif en bovendien een ‘superieure adhesie levert op nylon plus een excellente mogelijkheid voor aanbrengen van kleur'.

Op de markt van speelgoed voor huisdieren (toy pets) groeit het bewustzijn voor veilige en duurzame materialen die geen gevaarlijke stoffen bevatten terwijl de eisen voor duurzaamheid en esthetica toenemen, meldt Kraiburg TPE. Een Amerikaanse fabrikant kan hondenkluifjes benaderde Kraiburg TPE omdat men een flexibele compound zocht die voldeed aan al die eisen. Kraiburg zag daarbij als belangrijke uitdagingen de compromisloze verwerkingseigenschappen, hoge vloeibaarheid, grote treksterkte, goede hechting op Nylon 6 en de mogelijkheden tot het aanbrengen van kleuren.  "Speeltjes voor huisdieren vereisen tegenwoordig dezelfde eigenschappen van veiligheid, duurzaamheid en robuustheid als die voor kinderspeelgoed", aldus Kevin Gase van Kraiburg TPE Americas.  "Tegelijkertijd hebben de fabrikanten innovatieve materialen nodig die voldoen aan de eisen voor wat betreft kostenefficiëntie en concurrentiekracht."


Met Thermolast K-compounds zegt Kraiburg TPE  de oplossing te hebben. Deze thermoplastische elastomeer kan op maat gemaakt worden voor over het harde materiaal en maakt daarbij de inzet van hechtingsadditieven overbodig, zelfs als het wordt overmolded op semi-kristallijne nylonharsen zoals PA6 of PA66.  De reeks van bewezen toepassingen reikt van producten voor persoonlijke verzorging tot elektrisch gereedschap en bevestigingsmateriaal voor de auto-industrie. De hondenkluif kan worden uitgevoerd in briljante kleuren en het oppervlak is krasvast. Thermolast K heeft ook een zeer goede weerstand tegen ultraviolet licht, ozon en allerlei weersomstandigheden, aldus Kraiburg TPE.  

 
© KunststofenRubber.nl