Supermarkt PLUS vervangt wegwerpplastics

Geplaatst op 29 april 2019 om 15:48 uur
Supermarkt PLUS vervangt wegwerpplastics
In de supermarkten van PLUS is geen plastic wegwerpservies meer te koop. De Nederlandse supermarktketen vervangt naar eigen zeggen als eerste de wegwerpplastics door afwasbare varianten om de milieu-impact te verkleinen.

De eerste exemplaren van deze borden, kommen, bekers en bestek zijn overhandigd aan Bas Eickhout, GroenLinks-politicus en Europarlementariër, die heeft meegewerkt aan het verbod op bepaalde plastic producten. Dat verbod is recentelijk door het Europees Parlement goedgekeurd en wordt in 2021 van kracht.  Eickhout: "De plastic soep schreeuwt om maatregelen. Met de wet tegen wegwerpplastic die we pas in het Europarlement hebben aangenomen, leveren we daar een flinke bijdrage aan. Het initiatief van PLUS om als eerste Nederlandse supermarkt nu al wegwerpplastic in de ban te doen, is een mooie eerste stap om het gebruik van plastic te verminderen."

 

Groot voorstander

PLUS zegt ‘groot voorstander'te zijn van de nieuwe wet en  dus speelt de supermarkt twee jaar eerder dan wettelijk verplicht in op het verbod op wegwerpplastic. Eerder dit jaar zette PLUS al in op minder en hernieuwbaar verpakken en sloeg de keten de handen ineen met zijn veertig belangrijkste leveranciers en Plastic Whale om minder en milieuvriendelijker te verpakken. Behalve afwasbaar servies worden ook andere producten in het assortiment opgenomen die bijdragen aan het bannen van wegwerpplastic, namelijk wattenstaafjes en rietjes van papier, roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout, en tapas- en satéprikkers van FSC-gecertificeerd bamboe. Ook deze producten liggen vanaf deze week in de schappen.

 

http://www.plus.nl/over-plus.

 

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl