Investering Vietnam in landbouw met bestendige plastic kas

Geplaatst op 30 april 2019 om 10:34 uur
Investering Vietnam in landbouw met bestendige plastic kas
Het lichtbestendigheidsadditief Tinuvin van BASF wordt ingezet voor betere foliën voor kweekkassen van Vietnamese boeren. De Vietnamese regering investeert 4,4 miljard dollar in de ontwikkeling van hightech-landbouw en kweekkassen maken daar nadrukkelijk onderdeel van uit.

Het lichtbestendigheidsadditief Tinuvin NOR 371 van BASF verlengt de levensduur van foliën voor kweekkassen waardoor die de invloeden van het weer drie tot vier jaar kunnen weerstaan, claimt BASF.  Dit verlaagt de kosten voor de boeren en reduceert de hoeveelheid afval.  BASF en Tân Hùng Cơ Masterbatch Manufacture Co. helpen Vietnamese boeren hun opbrengsten te verhogen en de te besparen op grondstoffen door meer bestendige folie te leveren.  Tân Hùng Cơ, een belangrijke fabrikant van additief-masterbatches voor foliën in Vietnam, gebruikt nu het BASF-additief om de levensduur van kunststoffolie uit polyetheen te verlengen.

 

Opbouw landbouw 4,4 miljard


De Vietnamese regering heeft een investering van 4,4 miljard dollar aangekondigd voor de opbouw van landbouwtechniek. Betere soorten bloemen en groenten worden ontwikkeld en de landbouw gaat in de richting van beschermde aanplant in kweekkassen waarin een precieze en automatische bewatering mogelijk is met computergestuurde plantmanagementsystemen en het gebruik van moderne kweekkastechnieken. Om die technieken maximaal te benutten, moeten aan de polyetheen waarvan de folie wordt gemaakt,  lichtbestendigheidsstabilisatoren worden toegevoegd. Die maken de folie bestendig tegen het intense zonlicht ter plekke en tegen de hitte de op de contactplekken met de metalen frames van de kassen ontstaat.  Zonder de additieven zouden de foliën binnen enkele weken broos worden en breken.

 
© KunststofenRubber.nl