Chemelot zoekt partnerbedrijven voor circulaire business cases

Geplaatst op 30 april 2019 om 11:51 uur
Chemelot zoekt partnerbedrijven voor circulaire business cases
Eén van de ambities van Chemelot in Limburg is het volledig sluiten van de waardeketens van plastics en de daar gevestigde chemiebedrijven denken dat ze de kennis en kunde van ondernemers uit andere bedrijfstakken ervoor nodig hebben. Relevante ondernemers worden door Chemelot uitgenodigd voor de bijeenkomst Groene Groeiers op 15 mei in het MECC Maastricht.

Chemelot is een van de grootste industrieterreinen in Europa voor kleine en grote chemiebedrijven. Deze bedrijven delen kennis en werken samen op de Brightlands Chemelot Campus, wat hoogwaardig technologisch onderzoek en innovatie mogelijk maakt. Maar dit is niet genoeg want Chemelot wil een maatschappelijk verantwoorde groeimotor voor economie en werkgelegenheid zijn en in het jaar 2025 tot de wereldtop behoren op het gebied van chemie en nieuwe materialen. Deze ambitie brengt uitdagingen met zich mee en het volledig sluiten van de waardeketens van plastic is er een van.  Chemelot denkt dat dit niet uitsluitend met chemiebedrijven lukt maar dat de kennis en kunde van ondernemers uit andere bedrijfstakken ervoor nodig is. Dit soort ondernemers is van harte welkom op 15 mei 2019.

 

Centrale vragen

 

De volgende vragen die creatieve oplossingen van creatieve ondernemers vragen, staan centraal:
Hebt u ideeën over hoe insecten en geur te bestrijden zijn bij de verwerking van plastic afval? Weet u hoe u plastic microdeeltjes uit het water kunt verwijderen? Hebt u de methode om verpakkingsfolie te recyclen? Bent u actief op het gebied van afval inzamelen, verpakkingen, transport, bestrijding of recycling? In al deze gevallen mag u op 15 mei niet ontbreken.

 

Matches zoeken

 

De bijeenkomst is nadrukkelijk geen vrijblijvende uitwisseling van ideeën, zegt Chemelot. ‘Wij zoeken naar matches tussen bedrijven die uitzicht geven op de ontwikkeling van circulaire business cases. De leden van het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW hebben al ervaring met deze matchmaking en krijgen daarom een speciale uitnodiging voor dit event. Bent u ondernemer, lid van VNO-NCW of een brancheorganisatie en nog geen Groene Groeier, meld u dan gratis aan op www.groenegroeiers.nl.

 

MECC Maastricht

 

De bijeenkomst wordt gehouden in het MECC in Maastricht (Forum 100, Maastricht) tussen
14:30 uur en 16:30 uur, tijdens de Vakbeurs Limburg Leads.  Aanmelden kan via deze link

 

 

 
© KunststofenRubber.nl